Teambuilding voor Martin in Istanboel

<p>Foto Frans Verreycken</p>

Het was schrikken, zondagnamiddag in Waremme. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke pot volleybal in de Province Ballons Arena. Eerst Haspengouwse bouletjes en frieten à volonté, daarna bomvolle tribunes en dan een veelbelovend duel tussen de nummers vier en drie van de liga. Met alle schijnwerpers op de broers Perin, elk aan één kant van het net.

Na twee spannende sets kon GREENYARD Maaseik het laatste verweer van de thuisploeg in set drie breken met prima servicegeweld. Tot bij 12-20, met de matchbal in het vizier, al het sportieve naar de achtergrond verdween.

Martin Perin zakte onverwacht in elkaar. Of zijn hart weer even stilstond, zoals anderhalf jaar geleden in Aalst, is niet duidelijk. Zijn defibrillator bracht hem alleszins meteen weer bij zijn positieven. Met de snelle en bekwame hulp van enkele medisch geschoolde aanwezigen en met de komst van de MUG enkele minuten later, geraakte de situatie onder controle.

Martin kon een uurtje later zijn ploegmaats al geruststellen via een whatsappje vanuit het ziekenhuis in Borgworm, waar hij nog even ter observatie blijft opgenomen.

Martin kan vanavond dus niet mee afreizen naar Istanboel voor de return in de kwartfinales van de CEV Cup tegen Fenerbahçe. Onze kwalificatiekansen zijn klein na de 0-3-nederlaag van vorige week in Maaseik, dat beseffen we maar al te goed. Zeker omdat Martin onze grootste troef was om de zware opslagen van de Turkse topploeg te neutraliseren.

Maar we zijn ervan overtuigd dat het voorval van zondag onze spelers een enorme boost van samenhorigheid kan geven. De driedaagse in het Aziatische deel van Istanboel zou zo wel eens kunnen uitdraaien op de best mogelijke teambuilding.

We hebben ginds niets te verliezen tegen een tegenstander die op papier veel sterker is. Dus gaan we vrank en vrij op zoek naar een 0-3 of 1-3, want die hebben we nodig om nog een Golden Set af te dwingen. En daarin, zo weten we sinds vorig jaar tegen Roeselare, is alles mogelijk.

 

Agenda

Woensdag 7 februari om 18u00 Fenerbahçe ISTANBUL (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (1/4 CEV Cup)

Zaterdag 17 februari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 24 februari om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments