Rasecht Maaseiks talent op komst: Tijmen BUS

<p>Foto @ CEV</p>

Het goede nieuws blijft maar aangerold komen bij GREENYARD Maaseik. Naast de positieve resultaten in de LOTTO Champions play-off dient de ene nieuwkomer na de andere zich aan.

We zijn uiterst verheugd te kunnen melden dat Tijmen BUS volgend seizoen deel zal uitmaken van onze A-ploeg. Tijmen is 17 jaar jong (°16 december 2006), 2m01 groot en een rasechte Maaseikenaar, meer bepaald uit Wurfeld.

“Ik ben met volleybal begonnen op mijn vijfde”, zo stelt hij zichzelf voor. “Bij Maaseik natuurlijk. Ik kom uit een volleybalgezin: mijn vader Marcel speelde onder meer bij TIS Genk en Munsterbilzen, mijn moeder Ruth Doumen heeft o.a. ook lang competitie gespeeld bij NOLIKO Maaseik.”

“Uit mijn jeugdjaren herinner ik me trainers als Jan Telen, Veerle Jacobs, Toon Janssen, Stefan Versteegen en -heel kort- Tim Rutten. Ik heb in de jeugd ook de Beker van Limburg gewonnen.”

Tijmen liep school op Mosa-RT en volgde hier 2 jaar de Topvolley Academy. Hij is nu de eerste leerling die een overeenkomst tekent bij een professionele volleybalclub, namelijk VC GREENYARD Maaseik.

Twee jaar geleden trok Tijmen naar de volleybalschool in Vilvoorde, waar hij snel ook deel uitmaakte van de nationale jeugdselecties. “Al snel mocht ik mijn internationaal debuut maken. Tegen Frankrijk scoorde ik mijn eerste puntjes voor de Young Red Dragons.”

Vorige week nam hij met de nationale U20 nog deel aan een EK-kwalificatietornooi in Oostenrijk.

Tijmen Bus is receptie-hoekspeler en hij heeft een opmerkelijk idool in de sport: “Earvin Ngapeth die straffe aanvaller van de Fransen.” Wij kunnen alleen maar hopen dat Tijmen bij Maaseik in de voetsporen treedt van die sterspeler.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be