Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Nu wordt het Menens …

<p>Foto Marc Marcelis</p>

De kop is eraf, het begin is gemaakt! Eerste uitwedstrijd gewonnen, eerste bekerwedstrijd gewonnen, eerste thuiswedstrijd gewonnen. Drie keer winst, telkens met 3-1 (of met 1-3, voor de pietjes-precies). Telkens een verliesset geïncasseerd die misschien niet nodig was, hoewel ... Zwartkijkers hebben daar bedenkingen bij; positivo's zien zoiets als drie sets extra trainingsarbeid, goed voor de automatismen.

Na twee competitiewedstrijden hebben zowaar alleen Roeselare en Maaseik nog het maximum van de punten. Krijg nou wat! Is het alwéér van dattum? Nee hoor, zo snel gaat dat niet. Tenzij er een half mirakel plaatsvindt, blijft Knack volgend weekend in Waremme op titelkoers, maar of wij zélf ook weer 3 puntjes mogen bijtellen, valt nog te bezien. GREENYARD Maaseik trekt zaterdagavond immers naar Menen, en nu daar weer publiek binnen mag in de Vauban, aka Hel van Mjinde*, weten we wat dat betekent.

Menen startte dit seizoen met een relatief eenvoudige 1-3 in Gent, had daarna voor de Beker een kwaaie en taaie klant aan Waremme (3-1) en kreeg het voorbije weekend Aalst over de vloer. Menen-Aalst mét publiek werd een propagandamatch uit de oude doos en eindigde op 3-2 met 15-13 in de tiebreak. Star of the Game: Lou Kindt en reken maar dat Lou er komende zaterdag opnieuw een lap op zal willen geven tegen zijn ex-team. Idem voor spelverdeler Akseli Lankinen die zich in de kijker wil spelen bij Joel Banks (die "na zijn uren" ook coach van de Finse nationale selectie is). Idem ook voor Seppe Rotty en Simon Plaskie die samen met onze Liam McCluskey, Ferre Reggers en Martin Perin het mooie weer maakten bij de Belgische U21 toen die anderhalve maand geleden 5e werden op het WK. Seppe – die ons vorig seizoen al behoorlijk de duvel aandeed – werd op dat WK niet alleen topscorer (vóór onze Ferre en daarna pas de Italianen, Polen, Russen en de rest van de hele zwik) maar ook beste aanvaller én beste receptiespeler! O zo.

Decospan Menen is elk jaar opnieuw een geduchte rivaal. En sinds Frank Depestele er aan het roer staat, is het daar alleen maar crescendo gegaan. Mijn kleine pink voorspelt me dat Menen dit seizoen zelfs nóg sterker voor de dag gaat komen. Echt benieuwd hoe het nieuwe GREENYARD Maaseik het ginds gaat doen in zijn eerste echte test. (PiP)

* Hel van Mjinde (Vroeger schreven ze daar 'Mjiende', dacht ik …)

 

Agenda

Zaterdag 13 november, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 20 november, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Donderdag 25 november, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BvB)

Zaterdag 27 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 1 december, 20u00 Ziraat Bankasi Ankara (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-R4 L1)

Zaterdag 4 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

 

Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket: wat en hoe?

● Vaccinatiecertificaat: geldig 14 dagen na de laatste dosis van het volledige vaccin.

● Herstelcertificaat: voor wie hersteld is van COVID-19, geldig van 11 dagen tot 180 dagen na de positieve test.

● Testcertificaat: zeer recent bewijs van een PCR-test of snelle antigeentest met negatief resultaat. (Kinderen onder 12 jaar zijn vrijgesteld van Covid Safe Ticket.)

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be