Noors aankomend talent Oskar Espeland in GREENYARD-shirt

<p><span>Foto Alfred Aase, Haugesunds Avis</span></p>

Iedereen weet dat de Scandinavische jeugd opgroeit in een maatschappij die veel meer op sport georiënteerd is dan de onze. Over de voordelen voor de volksgezondheid bestaat geen enkele twijfel: je bouwt aan een globaal fittere en gezondere samenleving.

Typisch is ook dat men ginds meer opteert voor een breed en veelzijdig multisportpakket: vroeg of laat vind je wel waar je in uitblinkt of wat je écht graag doet (met veel minder kans op gefrustreerd afhaken). Neem nu Oskar Espeland (°9 oktober 2001) uit Haugesund (zuidwestelijke Noorse fjordenkust, tussen Stavanger en Bergen): voetbal, handbal (keeper), freeski, freerideski en god-weet-wat-nog-allemaal, en opeens is er die klik: "Ik ga helemaal voor volleybal!" De TVN-school (ToppVolley Norge) ligt in Sand, amper 50 kilometer verderop. Dat helpt óók, natuurlijk.

Volgende maand, in juni, zit zijn TVN-schooltraject erop. En Noorwegen wordt nu (bij wijze van spreken) 'te klein' voor de ambitieuze Oskar die de voorbije twee seizoenen werd uitgeroepen tot beste talent in de Noorse hoogste klasse. Overigens: in oktober 2019 werd hij als beste outside-hitter opgenomen in het 'dream team' aka de 'allstars' op het U19-toernooi van de NEVZA (North European Volleyball Zonal Association) in Finland.

Vlak voor de coronacrisis was Oskar al enkele dagen op stage in Maaseik: kennismaken, meetrainen met ons team, proeven van GREENYARD Maaseik. En nu gaat onze club met Oskar Espeland (1m96) een soort toekomstcontract aan: wij zien deze jonge receptie-hoek als een wissel op de toekomst, maar ook als een ruwe diamant waar nog wat slijpwerk aan is. Een investering, als het ware. Het komende seizoen zullen we Oskar misschien nog niet zo gek veel zien opdraven in het A-team, maar wij hopen (met hem) dat dit slechts een kwestie van tijd is ... Velkommen til Maaseik, Oskar. (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be