Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

NOLIKO Maaseik wil punten pakken in de Griekse heksenketel

Dinsdag neemt de NOLIKO Maaseik-delegatie het vliegtuig naar de Noord-Griekse Havenstad van PAOK Thessaloniki voor de terugwedstrijd in de poule C van de ‘2016 CEV DenizBank Volleyball Champions League’. Twee weken terug kregen de Grieken, luidruchtig aangemoedigd door een hele aanhang aan supporters, in onze LOTTO Dôme een flinke pandoering te verwerken. De spelers van ons eerste team tankten hieruit een berg aan vertrouwen die hen in staat moet stellen om voor vuurwerk te zorgen in wat de rest van de Europese campagne moet heten.

Bij PAOK werd vorige week de Bulgaarse coach Jeliazkov bedankt voor bewezen diensten. Hij werd vervangen door de Griek Kalmazidis, die na 5 maanden terugkeert naar zijn oude stal, waarin hij afgelopen seizoen de wit-zwarten naar de landstitel en de beker leidde. De Cubaan Jiminez mag zich dan weer gaan verantwoorden bij de Griekse volleybalbond. Een supporter van tegenstrever Syros wierp hem vorige week een glas water in zijn nek toen hij gewisseld werd. Jiminez reageerde meteen en keilde een medicine bal (2 kg) in het publiek. De scheidsrechter legde door dit incident de wedstrijd een tijdje stil.

Ook tijdens de plaatselijke derby tussen de 2 andere topteams uit Thessaloniki (Iraklis en Aris) moest afgelopen weekend de wedstrijd een tijdje worden stilgelegd nadat supporters begonnen te spuwen op de speler van de tegenstander die bij de service gebruik maakte van de ruime neutrale zone. De man moest een handdoek gaan vragen bij de scheidsrechter om zijn hoofd droog te vegen.

Naast het duel met de Grieken gaat onze aandacht uiteraard ook naar de andere confrontatie in onze Europese poule, tussen het Tours VB (FRA) van nieuwbakken coach Vital Heynen en Trentino Diatec (ITA) van Simon Van de Voorde. In een halve week tijd boekte Vital 2 droge 3-0 overwinningen met de tot voor kort zwalpende Franse landskampioen. Om de kansen van NOLIKO Europees gaaf te houden, zou het team van Vital best verliezen … Wij zijn benieuwd of hij het zover laat komen ...

De wedstrijd van NOLIKO Maaseik in de heksenketel van PAOK wordt woensdag 16 december ’15 om 18u00 plaatselijke tijd gespeeld en is live te volgen op groot scherm in de AgorA van onze LOTTO Dôme. De Maaseikenaren kunnen nog altijd een ticket voor de PO12 afdwingen of in het vangnet van de CEV-cup terecht komen. Winst is bijgevolg belangrijk om Europees voorbij Carnaval te geraken.

Volgende wedstrijden:
Woensdag 16 december ’15 om 18u00 Paok Thessaloniki (GRE) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Zaterdag 19 december ’15 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Prefaxis Menen (Competitie)

Woensdag 23 december ’15 om 20u30 Callant Antwerpen - NOLIKO Maaseik (1/2 BK-België)

Zaterdag 16 januari ’16 20u30 Volley Asse-Lennik - NOLIKO Maaseik (Competitie)

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be