NOLIKO Maaseik helpt Asse-Lennik aan een ‘clean sheet’ voor de eerste competitiehelft

NOLIKO Maaseik heeft afgelopen zaterdagavond alvast geen roet in het eten gegooid van Volley Asse-Lennik, dat er zo op gebrand was om zonder enig puntenverlies als ‘winterkampioen’ de eerste helft van de landelijke competitie in de Ethias Vlley League af te sluiten.

Nochtans hadden de Maaslanders tot ver in de 4de set uitzicht op een tie-break, waardoor het alvast als enige één puntje zou kunnen afgesnoept hebben van de verdiende leider in het klassement. Mede door een scheidsrechterlijke dwaling, - een redding van Maan op het parket werd als een ‘bal in’ beoordeeld, protest leidde tot een gele kaart voor kersverse coach Castellani –, en vergeetachtigheid om in money-time af te werken, besliste daar anders over.

Met de wissel in de trainersgelederen, waren de Limburgers de afgelopen weken ertoe gedwongen om een nieuwe weg in te gaan. Het is logisch dat een nieuwe coach grondig met de borstel wil gaan door het team dat dringend zat te wachten op een nieuwe impuls. In het korte tijdsbestek, - nauwelijks 2 weken met dank aan het Europese Rio-kwalificatietornooi -, tussen de jaarwisseling, waarop de komst van Castellani werd bezegeld en de eerste competitiematch afgelopen zaterdag in Molenbos, al mechanismen laten draaien tegen een uiterst gerodeerd team als Volley Asse-Lennik, was een bijna onbegonnen zaak. Voor de club, de coach en het team is het dan ook van het grootste belang om terug vertrouwen te tanken.

Waar het in de eerste 2 sets nog zoeken was, kwam het resultaat van het harde trainen van de laatste dagen, eindelijk boven drijven. Set 3 werd gewonnen, set 4, zoals al gezegd, net niet. Moeten we ontgoocheld zijn over het uiteindelijke verlies? Uiteraard, ieder verloren wedstrijd is er een te veel. Maar anderzijds beseffen de spelers dat zij terug meespelen, ook op het hoogste niveau in een wedstrijd tegen een ongeslagene. Het is met langzaam meer vertrouwen krijgen dat straks de pannen van het dak worden gespeeld. Dit is althans de analyse van Wout Wijsmans in een interview na de wedstrijd. Wie zijn wij om een ervaren rot van dit kaliber niet te geloven …?

Voor het overige kunnen we redelijk kort zijn over de wedstrijd. Werkpunt service heeft al belangrijke vorderingen teweeg gebracht. Werkpunt receptie staat voor de komende dagen geprogrammeerd. Oude rot Frank Depestele bracht weer wat we van hem gewend zijn: snelle passen, leep inmasseren op de arbitrage en de tegenstander met een tikkeltje intimidatie uit balans proberen te spelen. Coach Castellani pakte uit met een ongeziene opstelling: Tim Broshog had de ontgoocheling in Berlijn al duidelijk doorgespoeld en youngster Pàdàr mocht eindelijk ook eens vanaf de start meestrijden. Voor het overige zijn nog enkele spelers niet 100 % fit, werk aan de winkel dus voor onze fysio’s.

Volley Asse-Lennik, dat ook naast de bekerfinale viel, wordt ongetwijfeld een taaie klant in de play-offs. Komende week kan het alvast een ticket voor de play offs met 12 in de Europese Champions League campagne veilig stellen. Vanuit Maaseik wensen wij hen daarbij alvast alle succes!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments