Niks winterslaap, hooguit powernaps

<p>Foto Marc Mercelis</p>

De spelers van GREENYARD Maaseik hebben het druk. In deze donkere winterdagen kunnen ze zich geen winterslaap veroorloven. Ook deze week staan weer twee wedstrijden op het programma, opnieuw met amper 48 uur en meer dan 1500 kilometer tussen beide matchen in.

Bij gebrek aan comfortabele vluchturen op dinsdag vertrekken onze jongens maandagnamiddag al met een nieuwe Ryanair-vlucht vanuit Charleroi naar Bologna. Daarna volgen nog 260 kilometer in de bus naar Civitanova, thuisstad van de volleygrootmacht Lube.

De Italianen, ongenaakbaar leider in onze poule van de Champions League kwamen ons begin december al tonen dat ze over een superploeg beschikken. Veel te veel talent om ook maar één groepswedstrijd te verliezen. Toch deden ze dat vorige week in Galati, met als gevolg dat we woensdag in de slotmatch in Civitanova op evenveel gulheid van de Italiaanse vedettenploeg moeten rekenen om de Roemenen voor te blijven in de eindrangschikking van onze poule.

In elk geval zijn we afhankelijk van het duel tussen Lvi Praag en Arcada Galati, dat een uur eerder start. Wint Praag, dan blijven we derde en dan volgt er over twee weken een Europees vervolg in de CEV-cup. Wint Galati, dan is onze overlevingskans miniem.

Tot daar het Europese verhaal van deze week. Of toch niet, want donderdag staat nog een terugreis op het programma. Vroeg de bus op voor 280 km naar Rome, dan vliegen naar Charleroi en nog eens 150 km met De Zigeuner tot Maaseik. En daags nadien staat al de verplaatsing naar Gent op de agenda. U ziet, van winterslaap is er geen sprake, het zal zaak zijn om zo veel mogelijk powernaps in te lassen.

De mannen van Caruur zullen zeker wakker zijn. Zij spelen nu dinsdag pas hun eerste match van 2024, thuis tegen Aalst, en vrijdag krijgen Colson en co ons over de vloer. Wees gerust, ze zullen er alles aan doen om ondanks die moeilijke opdrachten verlost te raken van de rode lantaarn.

Deze week dus twee uitwedstrijden voor GREENYARD, en toch wordt er in onze STEENGOED Arena een belangrijke wedstrijd gespeeld in de topklasse. En het is een primeur. Nadat enkele jaren geleden Ladies in Black uit Aachen bij ons te gast was voor wedstrijden uit de Duitse competitie en beker, komt zondagnamiddag dichte buur Numidia LIMAX uit Linne een wedstrijd voor de Nederlandse liga afwerken bij ons. Tegenstander is Lycurgus Groningen, dat in 2016 en 2017 al Maaseik bezocht in de voorronden van de Champions League.

Er staat een stek in de play-offs op het spel in dit duel tussen de nummers 4 en 3 uit de eredivisie en daarom brengt de openbare televisie NPO in Nederland de wedstrijd live op het scherm.

Maar er zijn goede redenen om zelf af te zakken naar onze STEENGOED Arena. Jelte MAAN heeft sinds kort weer een wedstrijdshirt en hij valt te bewonderen als libero in dit duel. Net als onze oud-spelers Rob Bontje en Nico Freriks, die als veertigers nog aardig hun streng trekken.

Komen kijken dus! De toegang is overigens gratis voor leden en abonnementhouders van GREENYARD Maaseik.

 

Agenda

Woensdag 17 januari om 20u30 Cucine Lube CIVITANOVA (ITA) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR6)

Vrijdag 19 januari om 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Zondag 21 januari om 15u45 Numidia VC Limax Linne - Nova Tech Lycurgus Groningen

Woensdag 24 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Zaterdag 27 januari om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zondag 4 februari om 14u00 Waremme Volley - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 17 februari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 24 februari om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be