Magie van de Champions League: Praag komt op woensdag

<p>Foto Patrick Martens</p>

Het tij is gekeerd. Tegen Menen knoopten we zaterdag weer aan met hetgeen in ons DNA zit, namelijk winnen. En misschien nog belangrijker: het werd 3-0. Nipt weliswaar, na een bloedstollende finish en 31-29 op de bordjes. Maar net als in Roeselare, waar we de eerste set over de streep trokken met 35-33, bleek dat we weer voldoende vertrouwen getankt hebben om in een spannende slotfase het hoofd koel te houden.

Dat zal deze week ook weer nodig zijn, want woensdag beginnen we aan een nieuwe Europese campagne. Opnieuw in de CEV Champions League, na een jaartje verbanning naar de CEV-cup. Maar we zijn dus terug op het niveau waarop GREENYARD Maaseik sinds mensenheugenis thuishoort. Sedert de invoering van de huidige Champions League in 2001, miste Maaseik slechts één editie, die van vorig jaar. Daarmee zijn we recordhouder in Europa.

Maar het verleden helpt ons niet aan overwinningen in de editie ‘23-‘24. Integendeel, met absolute topploeg Civitanova uit Italië, de Roemeense kampioen Galati en de Tsjechische kampioen Praag presenteert onze poule weer heel aantrekkelijke affiches in onze STEENGOED Arena.

Woensdag bijten we thuis de spits af tegen Lvi uit Praag. Dat wordt een primeur, want die ploeg hebben we nooit eerder in onze rijke Europese historie ontmoet.

Raakpunten met die onbekende tegenstander hebben wij niet of nauwelijks. Of toch eentje: Onze Nederlandse toren Kay van Dijk zette zijn eerste buitenlandse stappen bij ons, in Maaseik. Zijn laatste buitenlandse ploeg, ook die waar hij zijn carrière twee jaar geleden, op zijn 37ste afsloot, was VK Lvi Praag.

Om de sterkte van dat team in te schatten, hoeven we maar terug te blikken op vorig seizoen. Toen overleefden we ons dubbelduel tegen České Budějovice slechts via een Golden Set na een duidelijke nederlaag in Tsjechië. En het team uit Praag toonde zich nadien in de Tsjechische Extraliga nog een maatje sterker dan Budějovice. Daar hoeft dus geen tekening meer bij.

We zijn dus gewaarschuwd, zeker omdat de kampioen zich in het tussenseizoen nog versterkt heeft. Spelverdeler Janouch en de Canadese hoofdaanvaller Schouten bleven samen met hoekspeler Cech de ruggengraat van het team vormen. Daar werden deze zomer de Deen Madsen (ex-Toulouse) en als middenblokkers de Argentijn Crer (ex-Parijs) en de Canadees Mc Carthy (ex-Montpellier) aan toegevoegd. Allemaal kerels met een verleden bij stevige Franse teams.

Momenteel staat Praag met 6 zeges uit 8 wedstrijden tweede in de Tsjechische Liga. Het moet alleen Kladno voor zich dulden en die ploeg knikkerde eerder deze maand Caruur Gent kansloos uit de Europese Challenge Cup. Nog een bewijs dat het Tsjechische volleybal in de lift zit.

Gelukkig hebben wij met Adam Bartos zelf ook een supergemotiveerde Tsjech in de rangen die, na een kwakkelstart door blessures, zaterdag als MVP toonde dat hij weer zijn beste vorm heeft teruggevonden.

Wij duimen dus voor winst voor onze rode garde in de midweek en daar kunnen we dan extra lang van genieten, want komend weekend hebben onze jongens vrij in de competitie.

Voor wie met één wedstrijd per week niet aan zijn trekken komt, hebben we evenwel een mooi toetje in petto. Onze Nederlandse buren van Numidia Limax komen donderdag in onze STEENGOED Arena de tweede Europese thuiswedstrijd uit hun historie afwerken.

In de 1/16e finales van de Challenge Cup krijgen ze het bezoek van Dinamo Boekarest uit Roemenië. Wie grijze eminentie Rob Bontje nog eens aan het werk wil zien, mag deze gelegenheid dus niet missen.

Maar eerst dus tijd voor het kampioenenbal. Met ons aller GREENYARD Maaseik.

 

Agenda

Woensdag 22 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VK Lvi PRAHA (CZE) CHL-LR1

Woensdag 29 november om 20u30 C.S. Arcada GALATI (ROU) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR2)

Zaterdag 2 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 9 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

Dinsdag 12 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Cucine Lube CIVITANOVA (ITA) (CHL-LR3)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments