Korte metten of Maaseikse metten?

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Bij zijn laatste drie triomfen stormde Roeselare in de play-offs telkens met groot machtsvertoon naar de landstitel. De Knackies maakten telkens korte metten met hun tegenstander, of die nu GREENYARD Maaseik heette of Decospan Menen.

Dit jaar is er geen sprake van korte metten. Na onze 3-1-thuiszege van vorige donderdag hoopten sommige fans stiekem dan onze rode garde de rollen zou kunnen omkeren en zelf eens korte metten zou maken met de West-Vlamingen.

Maar het werd dus opnieuw 3-1 voor de thuisploeg en zo hoort het ook in play-offs. Spanning moet er zijn. En spanning zal er zijn.

Het valt inderdaad op hoeveel van de beslissende wedstrijden in deze fase van de competitie uitmonden in een thriller, met setstanden als 31-29 (donderdag in Maaseik) of 27-29 (zaterdag in Roeselare).

Roeselare zette al de toon in de LOTTO Champion play-off, met liefst vier 3-2-zeges. Wij deden hen dat na in Waremme, vooraleer we in Menen met een tiebreak onze polepositie afdwongen.

Kijk ook maar eens naar de strijd voor een Europees ticket: eerst lieten Gent, Guibertin en Achel onderling in zes wedstrijden liefst vier 3-2’s optekenen en afgelopen weekend stootten Menen en Waremme allebei door naar de finale dankzij, jawel, een 3-2.

Die tendens is overal in Europa merkbaar. In Italië verloor Trentino in de halve finales na twee tiebreaknederlagen tegen Monza. Nu speelt Trentino tegen Milaan, met Ferre Reggers, om de derde plaats. Eerst 3-2 in Trento, dan 3-2 in Milaan. Suspens verzekerd.

Bij de vrouwen idem dito. In de finalereeks ging Britt Herbots met Scandicci eerst winnen bij Conegliano met 2-3. Tweede wedstrijd: 2-3 voor Conegliano. Suspens verzekerd.

Hetzelfde verhaal in Frankrijk: van de laatste 9 play-offmatchen eindigden er 4 op een tiebreak. Suspens verzekerd.

Dat was bij de mannen. Bij de vrouwen miste Silke Van Avermaet met haar Mulhouse de finale na twee nederlagen met 2-3. Suspens verzekerd.

In Duitsland doen de vrouwen nog beter in hun finalereeks. Schwerin en Suttgart duelleerden al driemaal: driemaal 3-2 voor de thuisploeg. Suspens verzekerd.

Maar niemand kan tippen aan Nederland. Daar werden de halve finales al gespeeld naar een best-of-five. Orion, met Liam McCluskey, koos voor de moeilijke weg. Na 1-3 verlies thuis tegen Limax, volgden liefs vier vijfsetters op 11, 13, 15 en 17 april. Drie daarvan wonnen ze, goed voor een finaleticket tegen Apeldoorn.

Zaterdag begonnen ze aan die klus. Eerste duel 3-2 voor Orion, gisteren het tweede: 2-3, of wat dacht u. Zes vijfsetters op rij, waarvan vijf gewonnen. Dertig sets in elf dagen tijd. Maar moe worden ze niet, daar bij Orion. Woensdag kunnen ze in eigen hal de titel veroveren. Wedden dat het daar een tiebreak wordt?

Korte metten bestaan dus niet meer in het huidige volleybal. Toch hopen we dat we dinsdag in onze eigen STEENGOED Arena opnieuw voorspong kunnen nemen in de titelrace, zodat we naar donderdag in West-Vlaanderen kunnen strijden voor de opperste bekroning. In het ons welbekende Roeselare. Dat ligt halfweg tussen Brugge en Kortrijk. Uit onze Vlaamse geschiedenis kennen we die eerste stad van de Brugse metten, de tweede van de Guldensporenslag.

Het zou ons verbazen dat de strijd op zijn Brugs beslecht wordt, met korte metten. Het lijkt ons eerder de kant uit te gaan van een Guldensporenslag. Met mogelijk een vijfde en beslissend duel op zondag in Maaseik.

Maar eerst willen we dinsdag onze STEENGOED Arena op zijn Limburgs laten daveren, met een volle hal die het Limburgs volkslied uit volle borst meezingt. Daarvoor hebben we een speciale reden: onze gouverneur Jos Lantmeeters komt de eerst opslag geven. Kom onze jongens dus aanmoedigen in hun jacht op de titel. Laat er ons massaal Maaseikse metten van maken.

 

LOTTO Champion final, best of 5:

1. Donderdag 18 april om 20u30, GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare: 3-1

2. Zaterdag 20 april om 20u30, Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik: 3-1

3. Dinsdag 23 april om 20u30, GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

4. Donderdag 25 april om 20u30, Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik

Mogelijk vervolg, tot de beslissing valt:

5. Zondag 28 april om 18u00, GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be