Jonge Pool PAWLUN aan de pass bij GREENYARD Maaseik

<p>Foto @ CEV</p>

Twee weken geleden werd Dawid PAWLUN 23 jaar. Erg jong is dat nog voor een spelverdeler, maar niet voor PAWLUN. die volgend seizoen samen met Renet VANKER de passen komt verdelen bij GREENYARD Maaseik.

PAWLUN komt namelijk uit Polen en iedereen weet hoe groot het reservoir aan technisch geschoolde volleyballers daar wel is. Met zijn 1m98 is PAWLUN ook erg groot voor een spelverdeler.

PAWLUN (°22 mei 2001) komt uit Gdańsk, de bekende havenstand in het noorden van Polen. In januari 2019 speelde GREENYARD Maaseik er een memorabele wedstrijd. De zondag voordien werd de burgemeester van Gdansk aan het eind van een stadsfestival door een gek neergestoken met een mes en daags nadien overleed hij.

Wij speelden toen op woensdag onze CEV Champions Leaguematch in een stad in rouw, voor 10.500 lege zitjes in de schitterende Ergo Arena.

PAWLUN zat toen nog bij de jeugd van Trefl Gdańsk en werd tweemaal uitgeroepen tot beste spelverdeler in de juniorencompetities.

Vanaf zijn 19e draaide hij mee bij tweedeklasser Siedlce, maar tegelijkertijd leidde hij de Poolse nationale jeugdploeg in 2021 naar brons op zowel het WK U21 als het EK U22.

Twee jaar geleden werd hij als tweede spelverdeler aangetrokken door Projekt Warszawa, waar hij ploeggenoot werd van ex-Maaseikenaars Yurij SEMENYUK en Niels KLAPWIJK.

Vorig seizoen verdedigde hij de kleuren van VK Ostrava in Tsjechië, waar hij zijn seizoen begin maart zag eindigen zonder play-offs. Dat had een voordeel: zijn thuisclub Trefl Gdańsk had plots een medical joker nodig en kwam bij PAWLUN uit. Met het team uit zijn geboortestad eindigde hij op de zesde plaats in de ijzersterke PlusLiga.

Wij heten PAWLUN van harte welkom voor een seizoen met hoge verwachtingen.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments