Jammerlijk einde in bekercampagne voor NOLIKO Maaseik …

Callant Antwerpen - NOLIKO Maaseik 3-1 (25-18 25-21 20-25 25-19 golden set 15-13) - SCOUTING

De uitdaging voor NOLIKO Maaseik leek afgelopen woensdag in de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van België, op papier althans redelijk gemakkelijk: winst in 2 sets zou voldoende zijn voor kwalificatie voor de Bekerfinale in het Sportpaleis op Sint-Valentijn. De romantische zielen onder ons zullen die dag de rode kleur van de liefde maar beter reserveren voor een meer intieme gelegenheid. NOLIKO-rood zullen we dan helaas niet uit de kast hoeven te halen. De Bekerfinale zal worden gespeeld tussen de ploeg die ons uitschakelde en de favoriet Knack Roeselare.

Het zat de Maaslanders echt niet mee daar in het Colosseum van de Deurnese Arenahal. Onze gladiatoren moesten zowel in de reguliere terugwedstrijd, als in de Golden Set, de duim omlaag van het talrijk opgekomen Antwerpse publiek lijdzaam ondergaan.

De Vikings van Alain Dardenne beten Wout Wijsmans en zijn maten van bij de aanvang van set 1 direct in de keel. Coach Torchio moest na een aanval net van Jelte Maan en blok buiten van Rob Bontje al meteen naar de dode tijd grijpen bij 1-4, maar veel zoden aan de dijk bracht dit niet, we keken al tegen 3-8 aan bij de eerste technische timeout. Wachnik en Prével timmerden er flink op los, terwijl de Maaseikse receptie het zwaar te verduren kreeg. Jelte Maan en Federico Pereyra mochten de punten sprokkelen bij de roodhemden, maar de kloof was te groot om nog gedicht te krijgen.

Na de 2de Technische time-out zagen we nog enkele mooie flitsen van Wout, maar de kloof bleek te groot. Bij 13-20 gaf coach Torchio de boeken toe, door de dubbele wissel gunde hij zijn spelverdeler en hoofdaanvaller even rust in aanloop van de volgende set (stand set 1: 25-18).

In set 2 leken de Knapkoekers iets meer bij de leest. Maar ook de mannen van de Metropool gaven geen strobreed toe. De set ging gelijk op tot bij 9-8 de frele Jolan Cox zich stilaan in de wedstrijd begon te wringen. Wij kennen een Cox-ke als een lekker appeltje, maar voor het Scheldeteam lijkt hij meer op een koning Midas, die elke appel (bal) door aanraking in goud weet om te zetten. De koelbloedige manier waarop hij telkens het Maaslandse blok wist te verschalken, maakte hem tot topscorer van de wedstrijd met in totaal 29 punten. Het meeste punten verdienden de Sinjoren aan fouten van het team aan de overzijde van het net (maar liefst 37!). Door een dubbele fout van Wijsmans (toetsfout en pipe out) konden de mannen van Aantwaarep een kloofje slaan bij 16-14. 2 aanvallen van Wachnik lieten Maaseik naar een time-out grijpen bij 24-20, maar toen was het kalf al verdronken. Goudhaantje Cox mocht afwerken (25-21).

Set 3 zette Federico Pereyra de toon met 2 aanvallen op positie 2. Finoli mocht inkomen voor de onzuiver verdelende Pinheiro. Met een pipeaanval van Wijsmans en een leep blok van zilvervos Bontje, maakten de Limburgers een eerste kloofje bij 14-16. Dank zij mooi aanvallend werk van Federico Pereyra en Wout Wijsmans, kon Maaseik de kloof nog uitdiepen. De set eindigde op 20-25.

In set 4 lag de druk weer bij de mannen van ’t Stad, deze set verliezen zou ook verlies van de finaleplaats betekenen. De zenuwen stonden gespannen en ook de vermoeidheid sloeg toe bij de Antwerpenaren, terwijl Pereyra punten mocht maken. Bij Maaseik mocht Raymaekers plaats ruimen voor Broshog en aan de overzijde moest bij 5-9 Sippola aan de kant voor “good old” Sven Sophie aan de pass. De scherpte van Pereyra en Wijsmans sloegen om in slordigheidjes, terwijl Jolan Cox mocht scoren als ging het om een lieve lust. De havenarbeiders kregen volledige controle op het spel en ontnamen aldus NOLIKO Maaseik de eerste kans op rechtstreekse plaatsing. Een Golden set moest soelaas bieden.

In deze loterij trokken uiteindelijk de mannen van captain Prével aan het langste eind, nadat NOLIKO Maaseik een 10-12-voorsprong uiteindelijk weggeschonk (15-13). Een gewone mens wordt voor minder emotioneel in deze Warmste week voor Kerstmis. Echter voor NOLIKO Maaseik smaakte deze pil bijzonder bitter. Eén van haar belangrijkste doelen voor dit seizoen werd rigoureus in diggelen geslagen.

Zelfs Koning Filip had dit in de gaten en alludeerde hierop in zijn traditionele Kersttoespraak: “Dames en heren, Kerstmis en Nieuwjaar, het is de tijd om onze hoop in de toekomst kracht bij te zetten. Maar jammer genoeg is dit jaareinde getekend (…).”

Alvast feliciteren we de finalisten, zowel Callant Antwerpen, als Knack Roeselare, voor het behalen van dit o zo begeerde ticket, een sportief resultaat dat kan tellen. Op het extra sportieve front zagen we toch een aantal storende minpunten aan Antwerpse zijde. De wijze waarop men de bezoekende supporters (toch een kleine 100) wegblaast met enkele doelgerichte extra-geluidboxen onder hun tribune is weerzinwekkend. We noteerden aanhoudende geluidsniveaus van meer dan 130 dB(A)! De ‘collateral damage’ van hoofdpijn en gehoorschade zullen we er maar bij nemen, zeker? Minder fraai was ook het vertoon van enkele Antwerp-supporters die hun verlies tegen Benfica Lissabon van vorige week meenden te moeten bekoelen op onze Portugese spelverdeler, Nuno Pinheiro.

In ieder geval zullen de feestdagen nodig zijn om één en ander te verteren en de gedachten terug op een rij te zetten. Nu de druk van Europese en bekercompetitie voorbij is, zal de focus volledig bij de reguliere competitie en play-offs komen te liggen. Een play-off-finaleticket was de laatste ambitie van dit seizoen.

Wij wensen u allen een Zalig en Vredevol Kerstfeest!

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be