Jacht op een bonuspunt voor de play-offs

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Vijftien van de zestien speeldagen in de eerste speelronde zitten erop. En toch is er nog maar één beslissing gevallen in de reguliere competitie: namelijk dat Knack Roeselare als leider de play-offs ingaat. Voor de rest ligt alles nog open in deze knotsgekke competitie. Van nummer twee tot en met nummer laatst: iedereen kan van iedereen winnen.

Zelfs van Roeselare, zo merkten wij zaterdag tot groot jolijt in onze eigen STEENGOED Arena. Roeselare gunde een paar van zijn vedetten rust en onze jongens, met nieuwe libero Landon Currie als aangename ontdekking, grepen hun kans met beide handen: 3-1.

Ook onze buren van Tectum Achel hadden een leuke verrassing in petto. Iedereen weet dat Achel -vooral in eigen huis- sterk uit de hoek kan komen, maar vrijdag gingen ze de Ajuinen van Lindemans Aalst eventjes pellen: 1-3.

Dat maakt de allerlaatste speeldag ongemeen spannend voor plaats twee. Aalst heeft op die positie plots nog amper één puntje bonus op onze rode garde. Allesbehalve geruststellend, met als afsluiter een verplaatsing naar Roeselare voor de boeg.

Ook voor ons wordt het knokken geblazen in Menen, dat zijn laatste drie competitiewedstrijden met winst afsloot en na Nieuwjaar zijn zwakke heenronde helemaal rechtgetrokken heeft.

Maar wij rekenen erop dat Fulvio Bertini en onze spelers de zege tegen Roeselare als wipplank gebruiken voor een sterk vervolg van de competitie.

Als we erin slagen om Lindemans Aalst de tweede plaats nog te ontfutselen, dan levert ons dat in extremis een forse bonus op bij het begin van de play-offs: starten met één puntje voorsprong of één puntje achterstand ten opzichte van Aalst, dat maakt een hemelsbreed verschil. We weten dus maar al te goed wat er op het spel staat.

 

Agenda

Zaterdag 24 februari om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Play-offs

Zaterdag 2 maart om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - ???

Woensdag 6 maart om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zondag 10 maart om 18u00 ??? - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 16 maart om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - ???

Woensdag 20 maart 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be