Het kan vriezen, het kan dooien…

<p>Foto Ricco Everts</p>

Ons GREENYARD Maaseik van dit seizoen lijkt er een sport van te maken: zichzelf de duvel aandoen. Na een ingecalculeerde nederlaag tegen de Italiaanse grootmacht Civitanova, waar onze jongens een heel degelijk niveau haalden, slaagden ze erin om zich als makke lammetjes te laten ringeloren door Caruur Gent, de rode lantaarn in de competitie.

Er valt dus geen peil te trekken op de prestaties van onze jongens. Het kan vriezen, het kan dooien… Deze week moeten ze zich dus nog maar eens herpakken, alweer met een dubbele opdracht op de agenda.

Tweemaal in de competitie, en ook dit weekend bewees het uitslagenbord dat - op Roeselare na - geen enkel team veilig is, ook niet voor zogeheten staartploegen. Wij ondervonden dat in Gent, VH Leuven verloor in eigen huis van nummer 8 Menen en ook Lindemans Aalst ontsnapte bij 13-11 in de tiebreak aan een nederlaag bij nummer 7 Guibertin.

Absolute concentratie in elk wedstrijd is dus een vereiste, ook woensdag in onze STEENGOED Arena tegen de buren van Tectum Achel. Ook al kregen die zaterdag zeven aces op rij om de oren van Seppe Rotty, toch moeten we op onze hoede zijn voor de groen-witten van Maaseikenaar Jan Vanvenckenray.

De drie punten zijn een must. Meer zelfs: de zes punten zijn deze week een must, want zaterdag kunnen we alleen tevreden zijn met de volle buit in het duel om de tweede plaats in Aalst. We zijn nog niet vergeten hoe Xavi Folguera en Berre Peters ons op een koude douche trakteerden in de heenronde.

Volle kracht vooruit dus. Samen met de temperaturen moet ons niveau op het eind van deze januarimaand weer pijlsnel de hoogte in. Op de laatste dag, de 31ste dus, wacht ons immers opnieuw een schitterende affiche in de kwartfinales van de CEV-cup met het Turkse Fenerbahçe Istanbul.

 

Agenda

Woensdag 24 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Zaterdag 27 januari om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 31 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Fenerbachçe ISTANBUL (TUR) (1/4 CEV Cup)

Zondag 4 februari om 14u00 Waremme Volley - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 7 februari om 17u30 Fenerbahçe ISTANBUL (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (1/4 CEV Cup)

Zaterdag 17 februari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 24 februari om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments