Het is erop of eronder, nu of nooit

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Mia, Kastaar, Knokke Of, #LikeMe of weet-ik-veel: neen, we zijn Pommelien Thijs nog niet beu gehoord. Van ons mag ze nog eindeloos ‘Erop of eronder’ zingen, het gaat nooit vervelen.

Wat wel gaat vervelen is dat we elke week opnieuw over onze ploeg moeten zeggen: “Nu is het erop of eronder.”

Keer op keer moeten we ons herpakken na een mindere prestatie, maar keer op keer komt er een ook een terugval na een beter optreden.

Bij de nederlaag van zaterdag in Aalst mogen we verzachtende omstandigheden inroepen: 15 minuten onderbreking omdat het net het begaf, ellenlange videochecks, tal van onderbrekingen bij de tafeljury en als klap op de vuurpijl onze mooie kans om in de vierde set bij 24-24 de leiding over te nemen. Maar de ref vergiste zich en floot bij de makkelijk overgespeelde bal van Overbeeke voor achterspeler, terwijl de Nederlander voorspeler was. De scheids slikte zijn fluit(signaal) weer in en verknalde zo onze aanvalskans voor een 24-25-voorsprong en uitzicht op een tiebreak.

Oei… ook wij moeten onze woorden inslikken. Bij de nederlaag van zaterdag in Aalst mogen we geen verzachtende omstandigheden inroepen: tweemaal 25-14 incasseren, dat zijn setstanden waarover we ons moeten schamen.

Alweer tijd dus om iets recht te zetten. Fenerbahçe uit Istanboel moet woensdag het kind van de rekening worden in de heenmatch van de kwartfinales in de CEV-cup.

Daar zijn nog meer redenen voor: GREENYARD Maaseik blijft als enige Belgische club actief op het Europese toneel en we zijn het aan onze reputatie verplicht om daar te tonen wat we waard zijn.

Makkelijk wordt het niet, want Fenerbahçe brengt dit jaar een heel sterk team tussen de lijnen. In de sterke Turkse competitie verloor het nog maar 1 van zijn 17 wedstrijden. Alleen grootmacht Halkbank Ankara doet voorlopig beter.

Dat heeft zo zijn redenen: Fenerbahçe versterkte zich dit jaar gevoelig met de spelverdeler, twee hoekspelers en een middenman van de nationale ploeg. Dat Turkse topkwartet krijgt de steun van drie ervaren buitenlandse kleppers: de Nederlander Dick Kooy (36), de Bulgaarse international Penchev (31) en Drazen Luburic (30), die Servië Europees kampioen maakte in 2019.

In zijn beide vorige Europese rondes zetten de blauw-gelen uit de Turkse metropool een uitnederlaag recht met een straffe thuiszege. Dat maakt de opdracht van woensdag simpel: alleen winst is goed genoeg om een week later kans te maken in Istanboel.

Dus: om het met de woorden van Pommelien Thijs luidkeels tegen elk van onze spelers te zeggen en zingen: “Volgens dit artikel op het internet is het nu aan jou. Het is erop of eronder, nu of nooit.”

En dat geldt dus niet alleen voor woensdag, maar ook voor zondag, want dan staat de derde plaats in de competitie op het spel tegen seizoensrevelatie Waremme.

 

Agenda

Woensdag 31 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Fenerbachçe ISTANBUL (TUR) (1/4 CEV Cup)

Zondag 4 februari om 14u00 Waremme Volley - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 7 februari om 18u00 Fenerbahçe ISTANBUL (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (1/4 CEV Cup)

Zaterdag 17 februari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 24 februari om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments