Heenronde competitie afsluiten tegen leider in de stand

Mag de Olympische kwalificatie aantrekkelijk zijn voor de volleyballiefhebber, door de clubs wordt deze onderbreking allerminst gewaardeerd. Het was al eind oktober alvorens de competitie van start kon gaan en nu moesten we weer 3 weken inleveren vanaf Kerstmis.

Tegen 5 mei moet dan alweer alles achter de rug zijn. Men zou voor minder beginnen denken dat de clubvolleybal de ballast is van het continentale of mondiale volleybal. Dit vloekt met de gedachte dat uiteindelijke de clubs moeten instaan voor de correcte verloning van de spelers die straks meer dan de helft van het seizoen niet beschikbaar zijn. Dit systeem vergt een dringende evaluatie.

Volley Asse-Lennik gaf in het begin van het seizoen partij tegen NOLIKO Maaseik in de galawedstrijd die het competitieseizoen vooraf ging. Nu is deze wedstrijd de laatste in de heenronde van de reguliere competitie. Coach Johan Devoghel wist zijn nieuwe team, aangevoerd door ervaren rot Frank Depestele snel te roderen.

Met een klinkende overwinning tegen Knack Roeselare pakte het meteen de Supercup. Niet alleen de spelcombinaties, maar ook de superenthousiaste sfeer in de ploeg van Seppe Baetens en Robin Overbeeke maken de Pajotters een geduchte tegenstander. Tot op heden zijn zij ongeslagen leider in de landelijke Ethias Volley League.

Europees maakten ze geen onaardige beurt, zelfs niet tegen de Poolse topper uit Rzeszow. Door het algemene forfait van Tomis Constanta (ROU) maken zij zelfs kans om zich te kwalificeren voor de Play offs met 12 in de Champions League.

In de bekercompetitie moesten de mannen-van-achter-Brussel Knack Roeselare achter zich weten te houden. Dat lukte in de heenmatch thuis niet en ook in de terugmatch bleken de West-Vlamingen sterker, mede door de blessure van spelverdeler Depestele.

Bij Asse-Lennik wil men het thuispubliek alvast trakteren op een Nieuwjaarscadeau. Voor coach Castellani wordt het de vuurdoop in de Belgische competitie. We schreven elders al dat de druk voor deze wedstrijd niet bij NOLIKO Maaseik ligt.

Agenda
Zaterdag 16 januari ’16 om 20u30 Volley Asse-Lennik - NOLIKO Maaseik (Competitie)

Woensdag 20 januari ’16 om 20u30 Tours VB (FRA) - NOLIKO Maaseik (CHL - LR)

Zaterdag 23 januari ’16 om 20u30 Volley Haasrode Leuven - NOLIKO Maaseik (Competitie)

Dinsdag 26 januari ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Trentino Diatec (ITA) (CHL - LR)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments