Finse tiener LINDQVIST naast Jolan

De nieuwe ploeg van VC GREENYARD Maaseik is compleet. Uit Finland komt de 19-jarige Veikka Lindqvist steun bieden aan onze kapitein Jolan Cox als hoofdaanvaller.

Lindqvist komt dus zijn leeftijdsgenoot Ferre Reggers aflossen. Beiden stonden overigens nog tegenover elkaar op het EK voor -20-jarigen in september vorig jaar. Ferre werd topscorer in dat duel tussen België en Finland (3-1) met 23 punten, Lindqvist hamerde 16 punten achter zijn naam.

De laatste twee seizoenen verdedigde de 2.05m grote Lindqvist de kleuren van subtopper Savo Volley uit Kuopio.

Vorige herfst won dat team in de CEV-cup van Rode Ster Belgrado alvorens uitgeschakeld te worden door de Roemenen van Galati.

Daarna volgden een paar mindere maanden voor Savo, maar na de jaarwisseling stegen ze met een straffe eindspurt (negen zeges uit tien wedstrijden) van plaats zeven naar vijf in de Finse liga.

In de play-offs zorgde Savo Volley ei zo na voor een verrassing van formaat. In de kwartfinales schakelden ze nummer vier uit, waarna ze in een best-of-five tweemaal wonnen van de gedoodverfde favoriet en latere kampioen VaLePa.

Savo schudde die gemiste finalekans van zich af door alsnog de derde plek en brons te versieren.

Lindqvist lost bij ons een landgenoot af: Veeti Nikkinen kon zich nooit doorzetten door een zware blessure.

We zijn ervan overtuigd dat Veikka meer zal kunnen tonen en in de voetsporen kan treden van een paar illustere landgenoten die mee geschiedenis schreven met Maaseik, zoals Jussi Heino, Mikko Esko en Antti Siltala. Die laatste was overigens een van de trainers van Lindqvist bij Savo.

Welkom Veikka!

Veikka Lindqvist, ° 13 november 2003, 2.05m.

 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments