Ex-Maaseikenaar Rychlicki wint CEV Champions League

<p>Foto CEV</p>

GREENYARD Maaseik heeft alweer een reden om trots te zijn: Kamil Rychlicki heeft met zijn team ITAS Trentino de CEV Champions League gewonnen.

Rychlicki werd als 19-jarig talent ontdekt door Thierry Courtois en vanuit Luxemburg naar Maaseik gehaald. In zijn allereerste match hielp hij al de Supercup winnen tegen Roeselare. Het eerste seizoen bij Maaseik (2016-17) sloot hij nog af zonder trofee, in het tweede seizoen hielp hij ons mee aan de titel.

Daarna vertrok hij naar Ravenna, waar hij meteen zijn klasse toonde. De topclubs stonden voor hem in de rij: met Civitanova won hij de landstitel en tweemaal de beker, met Perugia nog eens de beker, de Supercup en het WK voor clubs.

Afgelopen zomer vertrok hij bij Perugia, dat alle trofeeën won: titel, beker, supercup en WK voor clubs. Alleen de Europese Champions League ontsnapte hen: die was voor Trentino. Rychlicki speelde een hoofdrol met 15 punten in de finale, die met 3-0 gewonnen werd tegen Jastrzebski uit Polen.

In de Italiaanse competitie moest Trentino genoegen nemen met plek vier. In de duels om brons moesten ze het afleggen tegen Powervolley Milano met als oppertroef ‘onze’ Ferre Reggers.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be