Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Eins, zwei, drei…. Sätze

<p>Foto Marc Mercelis</p>

In een niet zo ver verleden bestonden er twee mogelijkheden als je vanuit Limburg naar Leuven trok: ofwel ging je er als jonkie studeren, ofwel trok je als kaduke patiënt naar Gasthuisberg.

Dat laatste gebeurt sinds een paar decennia steeds minder sinds het Schiepse Bos in Genk, de Jessa-Salvatorfusie in Hasselt en de gloednieuwe ZOL-campus Maas en Kempen in ons eigen Maaseik voor de modernste verzorging instaan.

Toch trokken Fulvio Bertini, en vooral kine Luc Beesmans, zondag met een bang hartje naar Leuven. De vijfsetter van vorige woensdag in Roeselare had voor wat extra averij gezorgd, onze smalle kern kampte met heel wat pijntjes, libero Landon Currie nog het felst.

Het werd nabij het UZ geen makkie: de specialisten met de fluitjes stelden nogal wat foute diagnoses in de eerste set, mede door de afwezigheid van röntgenfoto’s of ander videomateriaal. Tot overmaat van ramp smeerden ze onze Jolan Cox zelfs een mercurochroomrode kaart aan.

Al snel bleek dat onze kapitein geen verpleging nodig had. Samen met MVP Adam Bartos, en ondersteund door gelegenheidslibero Fran Iribarne spoelden onze roodhemden de verloren eerste set gretig door als waren ze studenten in topvorm op een cantus: eins, zwei, drei…. Sätze. Drie sets op rij, een regelrechte Ad Fundum om alle thuisgebleven carnavalsvierders in Maaseik jaloers op te maken.

Onze jonkies keerden dus terug naar met een brede smile, als stralende bachelors of masters die net te horen gekregen hebben dat ze glansrijk geslaagd zijn voor hun examens.

Na drie speeldagen in de Champions’ Play-offs is de balans inderdaad uiterst positief. Het had nog mooier gekund zonder dat dipje op het eind van set twee in Roeselare, maar we mogen ook niet té veel verwachten.

Met twee lastige verplaatsingen achter de kiezen staat ons puntje voorsprong op Lindemans Aalst nog altijd op het bord. Het wordt zaak om dat zaterdag minstens te consolideren tegen Menen. Amper twee weken geleden gingen we de kleppers van Frank Depestele op hun eigen terrein met 0-3 aftroeven, thuis moeten we dat kunnen overdoen.

Zeker omdat we in die wedstrijd aan de Franse grens elke set vooral in moneytime excelleerden en daaruit het vertrouwen putten om diezelfde cool te bewaren op de cruciale momenten in Leuven. Ook daar blonken we een paar maal uit in de eindspurt.

Bovendien hebben we deze week geen midweekopdracht, dat geeft kine’s Luc Beesmans en Tobren Martens een paar dagen extra ruimte om onze spelers klaar te stomen voor hun volgende optreden in de STEENGOED Arena, nu zaterdagavond.

 

Agenda play-offs:

Zaterdag 16 maart om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Woensdag 20 maart om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zondag 24 maart om 14u00 Waremme Volley - VC GREENYARD Maaseik

Vrijdag 29 maart om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 3 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

Zaterdag 6 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 13 april om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be