Een Steengoed voorjaar

Wie dit weekend op de regionale TV het verslag bekeek van ons topduel tegen Knack Roeselare, zag daar onder meer een glunderende coach Fulvio Bertini aan het woord.

Meestal luister je naar wat hij zegt, maar dit keer moest je vooral kijken naar wat er links van hem op het reclamebord stond: STEENGOED! Beter kon de clasico niet worden samengevat. GREENYARD Maaseik is de laatste maanden Steengoed bezig. Wat een verschil met de eerste seizoenshelft, voor de jaarwisseling. Met enig leedvermaak werden er optelsommetjes gemaakt: zes nederlagen in de competitie, eentje voor de beker, vier in de Champions League en twee in de CEV-cup. De concurrentie telde handenwrijvend tot dertien. Zoveel nederlagen, dat moest wel tot crisis leiden…

De kansen zijn gekeerd, het afscheid van Martin Perin verteerd. We haalden Currie “in a hurry” en Fran toont wat hij kan, nu Hanzic met een blessure kampt.

Gevolg: we staan er riant voor om over een dag of tien met thuisvoordeel te beginnen aan de titelfinales tegen onze eeuwige rivaal uit het westen van het land. Eén puntje moeten we zaterdag nog gaan halen in diezelfde regio, in de hel van Menen.

Het zou zonde zijn als we die kans laten liggen op het veld van een team dat terugblikt op negen nederlagen op rij in de Champions’ Play-Offs.

Toegegeven, de groep van Frank Depestele kent moeilijke tijden: spelverdeler Seppe Van Hoyweghen draaft dezer dagen op als hoofdaanvaller in een noodopstelling. De beide andere opposites van Menen zijn al even onbeschikbaar: de Zwitser Perezic is uitgevallen met een enkelblessure, youngster Eliot De Vleeschauwer moest met de U20 een EK-kwalificatie spelen in Oostenrijk.

Dat laatste feit zette kwaad bloed bij Menen. Begrijpelijk, ja, maar tegelijk toonde Menen welk kort geheugen het heeft. Twee jaar geleden waren wij evenmin gelukkig toen Ferre Reggers om dezelfde reden misten. En wie profiteerde daar volop van? Juist… Menen. Dankzij Ferres afwezigheid snoepten ze toen ons ticket voor de titelfinales af. Voor ons waren de gevolgen niet min: geen ticket voor de daaropvolgende CEV Champions League bijvoorbeeld.

Het duel van zaterdag bezit dus voldoende pikanterieën. Het komt erop aan om de service van Gilles Vandecaveye (zaterdag liefst zeven aces tegen Aalst!) en de grinta van zijn ploegmaats te counteren. Daarvoor bestaat slechts één recept: zelf een STEENGOED niveau halen.

TVL: https://www.tvl.be/sport/greenyard-maaseik-verslaat-roeselare-en-neemt-optie-op-thuisvoordeel-in-finale-167033

 

Agenda LOTTO Champions play-off:

Zaterdag 13 april om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

FINALES LOTTO Volley League, best of 5:

  1. Donderdag 18 april om 20u30
  2. Zaterdag 20 april om 20u30
  3. Dinsdag 23 april om 20u30
  4. Donderdag 25 april om 20u30
  5. Zondag 28 april om 18u00
Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be