Dos cervezas? No, dos Españoles!

Spanjaarden gedijen goed in het Belgisch volleybal. Eerder deze week kondigden we al aan dat Miquel Angel FORNÉS een jaartje langer de kleuren van GREENYARD Maaseik zal verdedigen, vandaag presenteren we u een tweede Spanjaard.

Francisco Iribarne komt Athanasios PROTOPSALTIS aflossen als hoekaanvaller. Net als FORNES toonde Iribarne zijn talenten eerst bij Palencia, een topper in de Spaanse tweede klasse. Op zijn 18e verhuisde hij al naar subtopper Melilla en een jaartje later lijfde Almeria hem in. Met dat team won hij tweemaal de Spaanse beker.

Vorig seizoen beleefde hij zijn eerste seizoen in het buitenland, met name bij de Grizzlies uit Giessen in Duitsland. Ook daar toonde hij zich een vaste waarde. Giessen, een jaar eerder pas achtste in de Bundesliga, klom op naar plaats vijf dit jaar.

In de play-offs toonden de Grizzlies ze zich een taaie tegenstander voor Friedrichshafen: pas in de tiebreak van de laatste set bogen ze voor de traditieclub, die later in de finale haar meerdere moest erkennen in Berlijn. In de halve finales van de beker maakte Iribarne het diezelfde grootmacht uit Berlijn (de nieuwe club van Joel Banks!) aartsmoeilijk. Niet onlogisch: Giessen had begin januari datzelfde Berlijn voor de competitie met 3-0 ingeblikt.

Iribarne kent het klappen van de zweep dus, ook al moet hij deze zomer nog 25 worden.

Welkom Francisco!

Francisco IRIBARNE: ° 13 juli 1998, 199 cm.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments