Derde keer, goeie keer?

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Als we de teneur in de pers mogen geloven, zowel kranten als televisie, dan verlengt Knack Roeselare vanavond moeiteloos zijn heerschappij in het Belgische volleyballandschap.

Dan heeft GREENYARD Maaseik alleen nog een laatste strohalm om zich aan vast te grijpen, want Roeselare raast als een orkaan door de play-offs. Maar ooit bestond er een liedje met als tekst “Het Spaanse graan heeft de orkaan doorstaan”. Dus die strohalm staat voorlopig ook nog overeind en onze jongens willen die vanavond ook grijpen.

Roeselare dist inderdaad al een heel seizoen volleybal op van de bovenste plank, waarmee het zelfs in de Italiaanse of Poolse competitie geen mal figuur zou slaan.

In de commentaren rond de play-offs vinden we daarom te weinig terug dat ons GREENYARD heel veel weerstand biedt aan dat topniveau.

Ga het maar na: in Roeselare kwamen we vorige vrijdag heel dicht bij een tiebreak en vorige dinsdag kregen we in de derde set (27-29) een setbal voor 2-1. De West-Vlamingen gingen uiteindelijk met die cruciale set aan de haal met een marge die zo nipt was als het centimetertje waarvoor de ace van Seppy Rotty in die set door de videochallenge werd afgekeurd.

Het verschil zit hem dus vaak in de details en het dient gezegd: in money-time heeft Roeselare ons al een paar keer pijnlijk afgetroefd.

Maar er moet dus niet veel gebeuren om de zaak te doen kantelen. Het geloof in een ommekeer leeft nog altijd bij Fulvio Bertini, bij Sakis Protopsaltis, bij Renet Vanker, bij Ferre Reggers, bij Jolan Cox, bij Adam Bartos en ga zo maar door.

Het ordewoord vanavond luidt dus: knallen, jongens !!! En winnen, want we willen Roeselare maar al te graag nog een tweede maal ontvangen in onze eigen Steengoed Arena, volgende dinsdag.

U kan de wedstrijd van vanavond om 20u30 live bekijken op Telenet Play Sports

 

Agenda finale play-offs (best of 5):

Vrijdag 5 mei, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

Eventueel:

Dinsdag 9 mei, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 12 mei, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments