Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Ben jij onze geknipte vrijwilliger?

Bij GREENYARD Maaseik zitten de sportieve voorbereidingen voor het nieuwe seizoen goed op schema. Maar ook achter de schermen wordt heel hard gewerkt om alles op punt te stellen voordat de Limburgse topclub start aan het nieuwe volleybalseizoen.

“Komend seizoen belooft druk te worden voor onze club. Behalve de Belgische competitie en de bekerwedstrijden staat ook de CEV Champions League op de kalender van de Liga. In november, vlak na de start van het nieuwe seizoen, spelen we meteen al de eerste wedstrijd van deze Europese competitie. Onze kalender geeft duidelijk aan dat de wedstrijden elkaar in sneltempo opvolgen. Dat vraagt heel wat inspanningen van onze sportieve cel, maar ook achter de schermen moet er veel werk verzet worden. Gelukkig kunnen we hiervoor rekenen op heel wat vrijwilligers die voor allerhande taken onze club ondersteunen.” vertelt clubmanager Dieter Leenders.

GREENYARD Maaseik kan tijdens de voorbereiding en ook gedurende het seizoen beroep doen op een 80-tal vrijwilligers. Dit zijn vooral inwoners van Maaseik maar ook mensen uit de bredere regio die zich verbonden voelen met onze club.

“Kom je naar een wedstrijd, zie je heel wat vrijwilligers aan het werk. Denk maar aan de dames die de ticketcontrole doen, onze fotografen die alles mooi op beeld vastleggen, het team dat onze communicatie verzorgt, enz.
Rond het plein staan steevast de sympathieke heren die voor elke wedstrijd het plein opbouwen nadien ook weer opruimen. ”’s Ochtends om 9u beginnen zij er al aan. En na de wedstrijd rest er nog heel wat werk. Een lange dag voor onze vrienden.” zegt Dieter.

“Het zijn inderdaad lange dagen. Maar we doen het met plezier. Elke zaterdagochtend komt Bèr Koolen langs, met koffiekoeken. En uiteraard moeten we om 17u de tap testen.” vertelt Tony al lachend.

“Het is misschien interessant om eens een inkijk te geven in de werking van de club. Het is niet voor te stellen wat er allemaal bij komt kijken om de club up-and-running te houden. Zonder onze vrijwilligers zou het ons vast en zeker niet lukken.” aldus Dieter.

“Zo zorgt Lieve ervoor dat ons ligateam elke wedstrijd met frisgewassen outfit op het plein staat. Dat zijn ongeveer een 1.000-tal wedstrijdshirts en -broeken per seizoen!”

Ook teammanager Ivo Rutten zorgt voor vertegenwoordiging binnen de club. Dochters Maartje en Jolien ontvangen de sponsors voor het diner, aan de vestiaire. “We zien de club als onze familie. Dan is het extra mooi dat je ook op de inzet van familie mag rekenen. Niet enkel de Ivo-Rutten-clan is vertegenwoordigd, maar tal van familieleden van medewerkers en (oud)-spelers zetten zich blijvend in voor de club.”

“We mogen echt onze beide pollekes kussen dat we op hen mogen rekenen.” Behalve tal van dankwoorden en op regelmatige basis little acts of kindness, geven we aan het einde van het seizoen een groot vrijwilligersfeest. We trakteren al onze vrijwilligers én hun partner – want zij moeten natuurlijk ook op die momenten hun partner missen en de agenda rond plannen - op een heerlijke maaltijd met muzikale omkadering. Een echt fijn feest!” volgens Dieter.
“Dankbaar voor de vrijwilligers die er al zijn, toch kunnen we nog altijd extra helpende handen gebruiken.

Is dit misschien het moment om een oproep te doen naar vrijwilligers?! Mail naar info@vcgreenyardmaaseik.be” knipoogt Dieter.

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments