Andris ŠIRJAKOVS: in de voetsporen van EGLESKALNS

<p>Foto&rsquo;s @ FB Andris &Scaron;IRJAKOVS</p>

GREENYARD Maaseik is bijna compleet voor het volgende seizoen. Met Andris ŠIRJAKOVS heeft onze club nu ook een groot jong talent aangetrokken om samen met onze kapitein Jolan COX de positie van hoofdaanvaller in te vullen.

ŠIRJAKOVS is 23 jaar jong (°12/10/2000), 1m98 groot en is afkomstig uit Letland.

Hij is dus een ‘Neighbour’ voor onze Esten Renet VANKER en Alex SAAREMAA. Meer zelfs: vorig seizoen speelde hij in Estland, bij Bigbank uit de stad Tartu, waar ook SAAREMAA vijf seizoenen actief was.

Met Bigbank Tartu moest ŠIRJAKOVS vorig seizoen de titel laten aan Selver Tallinn, de ploeg van onze ex-Maaseikenaars PUPART en AGANITS. Maar in de bekerfinale haalde Tartu het dan weer wel van Tallinn.

Er bestaat daar in Noord-Oost-Europa ook zo iets als de Beneliga bij ons: de Baltic League met teams uit Estland, Letland en Litouwen. In de finale daarvan verloor Tartu van groot rivaal Tallinn met 2-3, maar ŠIRJAKOVS werd wel uitgeroepen tot beste hoofdaanvaller van de hele competitie.

Er heeft ooit nog één Let voor Maaseik gespeeld, namelijk Hermans EGLESKALNS. Die kwam in 2011 als 20-jarig jonkie bij ons toe en legde in twee seizoenen bij ons de basis voor een topcarrière, die hem in Frankrijk bij Chaumont en Tours bracht en in Griekenland bij Olympiakos Piraeus.

Wij hopen alleszins van harte dat ŠIRJAKOVS in de voetsporen kan treden van EGLESKALNS. Welkom Andris! Of roep gerust: Welkom Shyra! (want dat is zijn bijnaam).

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments