Amerikaanse ‘Berliner’ Cody KESSEL komt de hoek versterken

<p>Foto @ CEV</p>

GREENYARD Maaseik bouwt verder aan het komende seizoen: vanuit de States komt Cody KESSEL overwaaien. Deze 32-jarige receptie-hoekspeler (° 3 december 1991) brengt dus naast zijn 1m97 heel wat ervaring mee. Hij mag dan wel Amerikaan zijn, maar hij kan zich evengoed voorstellen met de woorden van zijn voormalige president Kennedy : “Ich bin ein Berliner”.

KESSEL speelde de laatste vijf seizoenen immers bij Berlin Recycling Volleys, het laatste jaar met Joel BANKS als coach.

Als kleine snaak had hij leren volleyballen bij zijn vader John, die jarenlang voor de nationale ploegen van de USA werkte en als hoofdcoach goud won met zijn beachvolleyballers op de Olympische spelen van Sydney 2000.

Zoon Cody groeide op in Denver, ontpopte zich tot een topper in het High School Team van Colorado en later van de Princeton University.

In 2015 maakte hij de oversteek naar Europa: eerst een jaar bij het Zwitserse Schönewerd, daarna drie jaar bij Lüneburg in Duitsland. Daar leverden zijn prestaties hem een overstap op naar het topteam van Berlijn, waarmee hij drie Duitse bekers, vier landstitels en twee kwartfinales in de CEV Champions League op zijn palmares inschreef.

Vanaf 2019 maakte KESSEL deel uit van de nationale ploeg van de USA. Op de Noord-Amerikaanse kampioenschappen pakte hij zilver en de titel van MVP. Na de Covid-break kwam daar in 2022 en 2023 zilver bij in de Volley Nations League en een zesde plaats op het WK 2022.

Wij heten Cody van harte welkom bij GREENYARD Maaseik.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments