Alex SAAREMAA zet Estse traditie voort bij GREENYARD Maaseik

<p>Foto @ CEV</p>

Eén Est (Rene VANKER) heeft dus bijgetekend, de andere Est komt ons versterken: Alex SAAREMAA komt de traditie van de meest noordelijke Baltische staat bij Maaseik verderzetten.

Net als Andri AGANITS, Timo TAMMEMAA en Henri TREIAL is SAAREMAA een middenman. Hij is bovendien nog langer dan zijn twee voorgangers op de centrale blokpositie. Alex meet 2m08, en hij is 23 jaar jong (°18 december 2000).

Onze nieuwste aanwinst kan best een voorbeeld nemen aan die twee andere kompanen: vorige maand werd TAMMEMAA kampioen van Duitsland met Berlijn, AGANITS pakte de titel in Estland met Selver Tallinn.

Die laatste trofee, de nationale titel in zijn eigen land, veroverde SAAREMAA ook tweemaal met Bigbank Tartu, in 2020 en 2021. Daarnaast won hij éénmaal de Estse beker en éénmaal de Baltic League met teams uit Estland, Letland en Litouwen.

De voorbije twee seizoenen proefde SAAREMAA van onze Belgische competitie bij Lindemans Aalst.

Een mooi weetje: SAAREMAA is niet alleen de familienaam van onze Alex, het is ook de naam van een groot eiland in de Oostzee, dat deel uitmaakt van, Estland. Het is zo groot als de provincie Limburg en erg dunbevolkt met amper 30.000 inwoners.

Maar… volleybal is er sport nummer één. Ook Timo TAMMEMAA was afkomstig van Saaremaa. De plaatselijke volleybalclub kroonde zich in 2018 zelfs tot landskampioen.

De club kwam ook negatief in het nieuws, toen in april 2020 de COVID-epidemie er zwaar toesloeg. Volgens de Britse omroep BBC werd ze er verspreid nadat een Italiaans team uit Milaan (toen rode zone !) er Europees was komen volleyballen.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments