Alaaf!

De wedstrijden tegen de andere grensstadjes Menen en Achel werden proper afgewerkt, telkens met 3-0. In Achel kreeg het gretige publiek – alweer – waar voor zijn geld: vooral de eerste set was om vingers en duimen af te likken. Maaseik had 7 (zeven!) setballen nodig om het laken naar zich toe te trekken. Van die eerste set onthouden we ook dat Elias Thys bij een blok zijn enkel verzwikte (hopelijk zonder erg!) zodat de licht geblesseerde Timo Tammemaa toch nog moest opdraven.

Menen, da’s een ander verhaal: vorige zaterdag in Maaseik tamelijk tam (of lag dat aan Maaseik?) maar gisteren in eigen hel weer helemaal op niveau. Roeselare was het slachtoffer en zakt hierdoor in de stand een ietsje weg, maar dat heeft in deze fase van de competitie totaal niets te betekenen: in de play-offs begint iedereen weer met een schone lei.

Het ‘goede’ nieuws is dat Aalst hierdoor tweede wordt, geen verstoppertje meer kan spelen en het psychologische voordeel van de onopvallende ‘lachende derde’ verliest. Geen twee maar drie topploegen (plus outsider Menen): dit Aalst is medefavoriet voor beker én titel, zoveel is zeker!

Komende zaterdag krijgen we Axis Guibertin op bezoek. Troosteloos laatste in de stand, met ocharme 4 puntjes, maar nogmaals: dat heeft in deze fase van de competitie totaal niets te betekenen. Door het play-downsysteem kunnen ze in theorie straks nog vlot meedingen voor de 5e plaats en Europees volleybal…

Axis Guibertin is de club van o.a. libero Sebastien Dumont die vast een hartelijk welkom zal krijgen in de STEENGOED Arena, net zoals assistent-coach Brecht Van Kerckhove (ex-coach Maaseik, kersvers coach van de Red Dragons) en Aljosa ‘Joske’ Urnaut.

Alle respect voor Guibertin maar voor GREENYARD Maaseik schuilt het gevaar vooral in de vrolijke en onnozele gein en onzin van de jaarlijkse carnavalsgekte die zaterdag toeslaat in onze hal. (Vergeet het niet: wie verkleed komt, mag gratis binnen!) Het zal er voor onze spelers op aankomen de focus te behouden terwijl rond het plein de aanloop naar Vasteloavend wordt ingezet. Zelfs een plezante Mezeiker carnavalsmatch in samenwerking met “Het Heilig Wammes” moet eerst en vooral nog altijd gewonnen worden. Pas daarna mogen spelers (en trainers) aansluiten in de polonaise! Alaaf!

Tectum Achel mag wat ons betreft zaterdag bij Knack Roeselare nog eens opnieuw voluit gaan. Vroeg of laat moet die stunt er komen! Ploeg in vorm Waremme ontvangt Lindemans Aalst… (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 26 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 30 januari, 18u00 PGE Skra BELCHATOW (POL) - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 6 februari, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 13 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BERLIN Recycling Volleys (GER) - CHL-LR

Zondag 17 februari ’19, 15u00 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be