Adembenemend LOTTO Volley League seizoen: Ongekende Spanning!

<p>Foto Patrick Martens</p>

Wat een competitie! Na zeven speeldagen staat Guibertin op plaats twee. In de laatste dertig jaar waren Roeselare en Maaseik haast onaantastbaar, met wat speldenprikken tussendoor van Lennik, Antwerpen (beide van het toneel verdwenen) en Menen (vorig jaar bijna ter ziele).

Maar wat we dit seizoen te zien krijgen in de LOTTO Volley League, had niemand durven voorspellen. Na de verbazingwekkende, maar niet minder verdiende 0-3 zege in onze STEENGOED Arena, sloeg hun coach Christophe Achten nagels met koppen: “Dit jaar kan elke ploeg op plaats twee of plaats zeven eindigen”.

De rangschikking spreekt inderdaad boekdelen. Roeselare steekt er bovenuit met 16 punten, maar ook Knack had het aartsmoeilijk tegen zowel Waremme (nummer 7!) en verloor zowaar van Menen (nummer 8!).

Achter de Knackies stapelen de verrassingen zich op. Dit weekend ging Guibertin winnen bij VH Leuven, en ook nu zagen ze in de Leuvense Sportoase een knotsgekke derde set. Nog geen 40-38 zoals tegen Roeselare, maar na tien setballen trokken de Waaltjes met 32-34 aan het langste eind. En dat loodste Gert Van Walle en co naar 2-3 tegen Leuven, dat naast de revaliderende Tuerlinckx ook Simon Peeters moest missen. De ex-Maaseikenaar werd vrijdag met een operatie van zijn appendix verlost. 

De strafste uitslag kwam evenwel van Lindemans Aalst. Onze vroegere spelverdeler Xavi Folguera zette ons een stinkende pad in de korf met die 0-3. Als MVP leidde hij zijn team naar dik verdiende winst, met volleybal van hoog niveau. Na Leuven bewees dus ook Aalst dat de liga dit jaar absoluut aan kwaliteit gewonnen heeft. De beide Waalse teams, Guibertin en Waremme, tonen dat ook week na week.

En, toegegeven, wij hebben nog niet de kwaliteit getoond om daar bovenuit te steken. Slechts één keer gebeurde dat wel, vorige week in Roemenië, waar we een schitterende zege boekten tegen Arcada Galati. Daar haalden we Champions-Leagueniveau en met prestaties zoals ginds moeten we onze positie bovenin snel kunnen heroveren.

We hadden verwacht dat onze jongens de ingeslagen weg zaterdag zouden doorgetrokken hebben tegen Aalst. Dat gebeurde helaas niet. Er rest ons dus geen andere optie dan volgende zaterdag, alweer thuis, de heenronde af te sluiten met een zege tegen Caruur Gent.

Op de eerste speeldag ging Gent, men Martijn Colson en Lou Kindt, nog winnen op Aalst, maar daarna was het veel minder. Met voorlopig een laatste plaats tot gevolg.

Caruur Gent moet dus zaterdag het kind van de rekening worden, al was het maar omdat drie dagen later (op dinsdag!) de mooiste affiche van 2023 in de STEENGOED Arena eraan komt, met het bezoek van de Italiaanse superclub Lube Banca Civitanova.

Voor meer beelden, zie onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/VCGREENYARDMsk

 

Agenda

Zaterdag 9 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

Dinsdag 12 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Cucine Lube CIVITANOVA (ITA) (CHL-LR3)

Zondag 17 december om 18u00 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Donderdag 21 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - C.S. Arcada GALATI (ROU) (CHL-LR4)

Zaterdag 6 januari om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Donderdag 11 januari om 18u00 VK Lvi PRAHA (CZE) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR5)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be