Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Met Plezier Presteren

Algemene doelstellingen van NOLIKO Maaseik

 

 • Sport is plezierig.
 • Sport draagt bij tot het verbeteren van de gezondheid.
 • Sport is noodzakelijk voor een optimale fysieke conditie.
 • Sport heeft een duidelijke vormende waarde.
 • Via de sport worden verschillende sociale vaardigheden geoefend.
 • Dankzij de sportactiviteiten krijgen de jongeren kansen tot het ontwikkelen van meer zelfstandigheid.
 • Sport heeft een socialiserende (maatschappij-integrerende) functie.

 

Bovendien wijzen studies op het belang van een kennismaking met sport op jeugdige leeftijd. Een opvoeding waarbij eveneens aandacht aan sport wordt besteed, blijkt immers bij te dragen tot een sportieve levenshouding en dit ook op latere leeftijd. Onderzoek toont aan dat 72 % van de jongeren die fysiek actief waren op 16-jarige leeftijd, dat ook bleven op hun dertigste.


Alhoewel het wetenschappelijk niet aangetoond is dat sport de persoonlijkheid beïnvloedt, is het niet uitgesloten dat er een invloed van uitgaat en dan voornamelijk van de georganiseerde sport zoals aangeboden door de sportclub. Via deze manier van sportbeoefening wordt de jongere immers geconfronteerd met een aantal “uitdagingen”.


Op de één of andere manier moet de jongere dan ook ‘resultaten’ leveren, hetzij voor toeschouwers, tegenstanders, trainers, hetzij voor zichzelf. Al doende leert men een aantal elementen die ook buiten verenigingsverband belangrijk zijn: afspraken maken en nakomen, zelfdiscipline, groepsbewustzijn, verantwoordelijkheidsgevoel, doorzettingsvermogen…

 

Vandaar de drie algemene doelstellingen van Noliko Maaseik:

 

 1. NOLIKO Maaseik wil iedere jongere naar zijn maximaal lichamelijk rendement brengen
  Iedereen die de intentie heeft écht te willen volleyballen is welkom. De speler van jongs af op een verantwoorde fysieke en technische wijze het volleyballen bij te brengen, is de plicht van de club.
 2. NOLIKO Maaseik wil deze jonge individuen samenbrengen in ploegen met een goede teamgeest
  Volleybal is geen individuele sport, maar een groepssport. Wij dulden geen kankeraars, vitters, malcontenten die hun teamgenoten bekritiseren. Wij willen ernaar streven dat binnen de club elke ploeg samenhorigheid uitstraalt.
 3. NOLIKO Maaseik wil deze ploegen naar hun hoogste spelniveau brengen
  Dit impliceert zeker competitie: op een eerlijk, sportieve manier de beste willen zijn. Recreatie kan en moet, en krijgt ten andere binnen Noliko zijn plaats. Een goed evenwicht tussen die twee is noodzakelijk. NOLIKO Maaseik moet er uiteindelijk voor zorgen dat zoveel mogelijk goede elementen competitief aan de slag geraken

Doelstelling

Specifieke doelstellingen van NOLIKO Maaseik

 1. Wij kunnen maar van goede fysiek begeleiding spreken, als dit minstens 2 x per week gebeurt. Onze wekelijkse trainingen staan dus hier centraal, met als uitloper de competitie
  Wij profileren ons hier duidelijk als een club waar volleybal wordt onderwezen. Dit kan echter alleen maar als alle spelers minstens tweemaal per week op training zijn. Dit is het strikte minimum. Bij oudere jeugdploegen wordt de trainingsintensiteit nog opgedreven.
 2. In een sfeer van kameraadschap en groepsdiscipline, kortom fair-play, willen wij onze spelers zien evolueren van individuen naar een groep
  Als volleybalschool staat de opvoeding centraal. Daarom publiceren wij verder ook de gedragscodesvan NOLIKO Maaseik.
 3. Het is onze plicht ervoor te zorgen dat iedere ploeg zijn hoogste niveau behaalt
  Wij maken hier wel onderscheid tussen jeugd en seniors. Bij de jeugd primeert de techniek op de prestatie. Bij de seniors proberen we steeds een reeks hoger op te klimmen. 

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be