Amigos Zoersel winnaar STEENGOED Cup jongens 2016 !

Finale STEENGOED Cup Jongens :

TuB Bocholt (GER) - Amigos Zoersel   0-3 (23-25, 24-26, 21-25)

Set 1:

De jongensfinale van de STEENGOED Cup 2016 ging vlot van start voor Amigos Zoersel. In een mum van tijd stonden ze al 0-3 voor tegen TUB Bocholt uit Duitsland. De drie puntenkloof hield echter niet lang stand. De Duitsers sloten weer aan bij 4-5. De set ging rustig verder en met enkele knappe punten hielden de Duitsers gelijke tred met de Antwerpenaren: 9-10. Met Westhoff aan de service kwam TUB Bocholt zelfs op voorsprong, 11-10. Amigos Zoersel leek niet onder de indruk en speelde op hetzelfde niveau als zijn tegenstander met tussenstanden als 12-12, 15-15 en 19-19 tot gevolg. De coach van Zoersel vond het spannende set verloop maar niet en bij 20-19 greep hij in met de eerste time-out van de set. De eerste set bleef echter gewoon op dezelfde manier verdergaan tot 21-21. De Duitsers kregen een ingeving en scoorden twee punten op rij en de eerste kloof sinds lang stond op het scorebord: 23-21 en nog een time-out voor Amigos Zoersel. Met deze time-out en een wissel (Van der Maat voor Jacobs) kwamen de Antwerpen op een spectaculaire manier terug. Met een snoeiharde aanval van Geys en een kill block was het eerste setpunt een feit: 23-24. Met nog een gewaagde opslag besloot Van der Maat de set met een ace. Zoersel won de eerste set met het kleinste verschil: 23-25.

Set 2:

Het begin van set 2 was net het tegenovergestelde van set 1. Dit keer stonden de Duitsers na korte tijd op voorsprong met 3-0. Ze bouwden hun kloof nog uit tot 7-4. De Amigos vonden hun juiste vorm niet meer en bij dezelfde stand nog greep hun coach in met een time-out. Met succes zo bleek want ze maakten enkele punten goed ten opzichte van de Duitsers: 9-8 en bij 11-11 stonden de ploegen terug gelijk. Wat volgde was een exacte replica van vorige set. Gelijk opgaand volleybal waarbij beide ploegen op eenzelfde niveau speelden: 12-12 en 15-15. Daarna nam Amigos Zoersel de bovenhand. Met Van Bavel aan de service liepen de Antwerpenaren uit tot 16-19. De kloof was gemaakt en bij 19-22 greep de Duitse coach in met zijn tweede time-out van de set. De motor van de Antwerpenaren draaide echter op volle toeren en liep nog een extra puntje uit: 19-23. De set leek zo goed als beslist tot dat TuB Bocholt hier een stokje voor stak. Ze speelden zeer efficiënt en kwamen zowaar terug op gelijke hoogte na een ace van Stoverink: 23-23. Ze gingen zelfs nog over Amigos Zoersel en pakten zo hun eerste setpunt van de wedstrijd bij 23-24. Maar net als in set 1 lag het geluk niet aan hun zijde. Op een geweldige manier zetten de Antwerpenaren de set toch nog naar hun hand met een eindstand van 24-26 tot gevolg.

Set 3:

De derde set begon met twee harde aanvallen van Stoverink, 2-0. Amigos Zoersel herstelde snel en na enkele bij 6-6 hingen de bordjes weer gelijk. Bij 8-10 werd de eerste time-out van de set aangevraagd door de coach van TuB Bocholt. Het verschil van twee punten bleef gedurende een hele tijd op het scordebord staan, 11-13 en 13-15. Langzaam maar zeker kwam het niveau van beide ploegen terug op gelijke hoogte en dat uitte zich ook in de tussenstand. TuB Bocholt kwam terug langs zij bij 16-16. Via Stoverink vanop de pipe lipen de Duitsers zelfs uit tot 20-18. Zoersel was echter niet uit zijn spel te krijgen en boog, nogmaals, de situatie helemaal om naar een veilige voorsprong: 20-22. De Antwerpenaren toonden zich duidelijk de sterkste en haalden uiteindelijk vlot ook de derde set binnen: 21-25. De STEENGOED Cup 2016 bij de jongens gaat naar Amigos Zoersel na een al bij al vlotte 0-3 overwinning.