Zaterdag begint de competitie … echt

<p>Foto ZUPP</p>

In oktober is seizoen 2022-23 gestart met negen teams. En nu blijven er nog zes over: Guibertin, Waremme en Achel vallen uit de boot. Dat zijn helaas de wat ‘kortere’ verplaatsingen en – wat Achel aangaat – helaas ook de gezelligste en sfeervolste aller derby’s.

“Het kaf van het koren gescheiden” klinkt in deze context wel heel erg oneerbiedig, maar evenzeer: de logica gebiedt ons om toch nog net iets meer op onze hoede te zijn voor de vijf overblijvers die samen met GREENYARD Maaseik een gooi wagen naar de finales van deze play-offs.

Een snelle blik op de kalender voor de komende wedstrijden leert dat we in de heenronde van deze volledige minicompetitie (met zes) thuis de nummers 1, 3 en 4 van de zopas afgelopen reguliere competitie (Knack, Haasrode-Leuven en Menen) ontvangen, en op verplaatsing moeten bij de nummers 5 en 6 van de voorbije reeks (Gent en Aalst).

Anders gezegd: we moeten scherp beginnen en onmiddellijk proberen een verschil te maken en het maximum te putten uit deze net iets ‘makkelijker’ (?) ogende heenronde, om iets comfortabeler aan de loodzware terugronde te beginnen.

Zaterdag is het zover: dan komt Haasrode-Leuven. Een heruitgave van de wedstrijd van anderhalve week geleden, maar deze keer wél voor de knikkers. De Brabanders vormen met hun volledig Belgisch team (stuk voor stuk spelers die iets hebben of hadden met de Red Dragons) een niet te onderschatten concurrent voor die finaleplek. Het is dus meteen erop of eronder als we voor de titel willen gaan. En ik dacht dat dát de bedoeling is, toch?

 

Agenda play-offs

Zaterdag 4 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

Zaterdag 11 maart, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 18 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 22 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 25 maart, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Zondag 2 april, 18u00 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments