Tino HANŽIĆ op de hoek

<p>Foto CEV</p>

Alweer een nieuwkomer bij VC GREENYARD Maaseik: de Kroaat Tino Hanžić komt ons team versterken.

De 22-jarige Hanžić is afkomstig uit de hoofdstad Zagreb, waar hij op zijn 17e debuteerde bij de eerste ploeg van HAOK Mladost Zagreb, afgelopen november nog onze tegenstander in de CEV-cup.

Piepjong, nog voor zijn achttiende verjaardag, trok tiener Tino voor zijn eerste buitenlandse avontuur naar het Franse Nice Volley-Ball.

Daarna volgden vier jaar in Italië. Oorspronkelijk weliswaar in de derde klasse bij Avimecc Modica en Falù Ottaviano, maar zijn progressie vertaalde zich in promotie naar tweede klasse, de Liga A2. Eerst bij Pool Libertas Cantù en vorig jaar bij Kemas Lamipel Santa Croce op 40 kilometer van Firenze. Daar ontpopte hij zich tot de waardevolle hoekaanvaller, die een vierde plaats afdwong in de competitie. Hanžić kroonde zich enkele malen tot MVP van een competitieduel.

De voorbije weken werd HANŽIĆ opgeroepen voor de nationale ploeg van Kroatië. Eind mei verloor die weliswaar in Kortrijk van onze Red Dragons met 3-1, maar Hanžić liet zich met 13 punten toch maar opmerken als op één na beste scorer van zijn team.

Tino Hanžić is 1.98m groot en is geboren op 24 oktober 2000.

Hij is pas de derde Kroaat ooit in ons team. Alleen spelverdeler Inoslav Krnić ging hem voor als vaste transfer, en diens passage dateert al van de seizoenen 1999-2000 en 2000-2001.

In het voorjaar 2017 volgde ook nog opposite Ivan Raič, maar die kwam slechts een interimmetje vervullen als medical joker.

Dobrodošli, Tino. Welkom in Maaseik.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments