Voorstelling

Woord van de voorzitter

Beste volleyballiefhebbers,
Beste lezers,

“Welkom in het jaar 1, het jaar 1 na corona”

Dat is mijn grootste wens voor u allen, of u nu volleybal speelt, van volleybal houdt of helemaal niets met volleybal te maken heeft. Het is mijn vurigste wens dat wij de corona-epidemie en haar uitvloeisels in onze maatschappij kunnen uitroeien of op zijn minst onder de duim kunnen houden.

Corona heeft namelijk al bijna twee jaar lang ons sociaal leven grondig verstoord en daarmee ook de beleving rond onze volleybalclub GREENYARD Maaseik.

Ondanks alle lockdownmaatregelen kon de competitie vorig seizoen afgewerkt worden, zowel op nationaal vlak als op Europees vlak. Onze staf en onze spelers haalden als naar gewoonte een hoog niveau, met een bekerfinale, een titelfinale en Europees brons in de CEV-cup als beloning.

Helaas konden slechts weinigen getuige zijn van het topvolley dat ons team in dat bizarre, publiekloze seizoen presenteerde in onze STEENGOED Arena. Dat was doodjammer, want uit de geschiedenis van onze club weten we maar al te goed dat onze trouwe aanhang de spelers vaak naar dat ene noodzakelijke extra puntje stuwde om een nog beter resultaat te forceren. We hadden dat maar al te graag zien gebeuren toen we in de maand maart op het punt stonden om na tien jaar nog eens door te stoten naar een nieuwe Europese finale.

Het heeft niet mogen zijn, maar als we twee dingen onthouden van die gemiste kans, dan is het

- Ten eerste: dat onze club na meer dan zestig jaar nog altijd haar plaats heeft tussen de Europese topploegen.

- Ten tweede: dat elke nederlaag ons aanzet om het jaar nadien nog beter te doen, zowel in eigen land als over de grens.

Ik ben ervan overtuigd dat GREENYARD Maaseik ook dit seizoen de lat hoog zal leggen en erin zal slagen om veel van haar ambities waar te maken. Als voorzitter ben ik trots dat ik daarvoor kan rekenen op een brede achterban. Dat heb ik al mogen merken, toen we op 13 oktober Mathi Raedschelders eindelijk op gepaste wijze hebben kunnen huldigen bij zijn afscheid na 35 jaar succesvol voorzitterschap.

Uit zijn woorden op die dag heb ik vooral onthouden dat GREENYARD Maaseik vooral bouwt op de inzet van héél veel loyale mensen. Ik wil die grote schare medewerkers hierbij uit de grond van mijn hart bedanken voor wat ze gepresteerd hebben in coronatijden en voor het feit dat ze ook nu weer de draad hebben opgepikt.

Dankzij die vele handen draait GREENYARD Maaseik alweer op volle toeren, van onze bloeiende jeugdwerking tot op het hoogste professionele niveau. De samenhorigheid die ons zo typeert, drijft ook alle mensen van de Raad van Bestuur voort om het allerbeste te halen uit onze club. Zij weten zich gesteund door de vele sponsors die onze club dwars doorheen coronatijden trouw gebleven zijn.

Ook onze sportieve cel heeft nieuwe doelen vooropgesteld, met een termijnplan dat de betere jongeren van eigen bodem voor langere tijd aan onze clubkleuren wil binden. Onze coach en zijn staf hebben hen omringd met enkele waardevolle krachten uit het buitenland om weer mee te knokken op het hoogste niveau.

Ik vind het een eer om voorzitter te mogen zijn van dit GREENYARD Maaseik en vooral om zoveel mensen te mogen bedanken. Dat betekent immers dat iedereen aan hetzelfde zeel trekt. Want Maaseik mag dan niet zo’n grote stad zijn, heel veel mensen elders in de provincie, in Vlaanderen of zelfs Europa, denken automatisch aan volleybal bij het horen van onze naam of bij het zien van onze rode shirts.

Het stadsbestuur beseft dat maar al te goed en dat vertaalt zich ook dit jaar weer in veel meer dan alleen maar sympathie. Ook daarvoor spreek ik graag mijn dank uit.

Maar wat mij nog het meest zou plezieren, heb ik eigenlijk al verklapt in de allereerste zin van dit voorwoord. “Wees welkom!”

Graag zou ik jullie, supporters, in grote aantallen weer willen terugzien in onze STEENGOED Arena, zodat we van elke wedstrijd weer een grandioos Maaseiks GREENYARD-feest kunnen maken.

Raymond CRETSKENS
Voorzitter

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments