Laatste Beker van Limburg 2017 gaat naar VTI Blok Hasselt.

VTI Blok Hasselt - Avoc Achel : 3-1 (25/23, 25/23, 14/25, 28/26)

De laatste finale van de beker van Limburg 2017 werd gestreden door VTI Blok Hasselt en Avoc Achel. Avoc speelt in Liga B terwijl Hasselt in eerste divisie speelt waardoor de Hasseltenaren steeds met 4 punten voorsprong aan een set konden beginnen. Toch was het Avoc dat het sterkst aan de match begon. Bij de eerste time-out was het verschil nog maar één punt: 8-7. Ondanks het reeksverschil was er geen verschil in niveau wat setstanden als 14-14 en 17-17 opleverde. Avoc Achel leek op het einde dan toch het heft in handen te nemen: 17-20 en time-out bij Hasselt. Een succesvolle time-out van coach Kris Vanrusselt zo bleek want zijn team ging op een over de Noord-Limburgers bij 22-21. Avoc leek aangedaan en dat koste hen punten, en uiteindelijk ook de set. VTI Blok Hasselt won de eerste set met het kleinste verschil: 25-23.

In de tweede set bleef de motor van Hasselt op volle toeren draaien: 8-5 bij de eerste technische time-out. De thee had de spelers van Achel goed gedaan want ze sprongen in één wip over Hasselt: 8-9. Het begin van een spannende set was gemaakt: 11-11. Hasselt was niet aangedaan en deed zelf terug haasje over rechtstreeks naar de tweede verplichte time-out: 16-13. Avoc was het noorden kwijt tot Brian Schouren zijn team op sleeptouw nam. Met een snoeiharde aanval sloeg hij bijna een gat in de parket van de LOTTO-Dôme: 18-15. Avoc begon aan een remonte maar maakte die nooit af tot 21-19. Daarna nam Hasselt terug het heft in handen wat al snel resulteerde in de eerste setbal bij 24-20. Achel bood nog weerweerk maar niet voldoende. Ook set twee ging naar Hasselt met 25-23.

In de derde set was het nogmaals Hasselt dat de beste start nam. Na een opslagmisser van Avoc-spelverdeler Tim Verschueren stond het 7-3. Na een knappe aanval van Brepoels stond het even later al 10-6. Avoc zat in een benarde situatie wou hetde beker nog mee naar huis nemen. Achel kon met die druk om en stelde al vlug orde op zaken bij 11-11. De vlam was in de pan geslagen bij Achelaren en Hasselt keek met open mond toe hoe zijn tegenstander verder uitliep naar de tweede time-out. 13-16. Toen Tim Verschueren zijn opslagkanon ook nog op dreef kwam greep de coach van Hasselt in met een korte rustpauze bij 13-18. Zonder succes bleek achteraf want Verschueren serveerde Avoc op zijn eentje naar het einde van de set: 14-23. Gabriel maakte de set uiteindelijk af door een penalty af te kloppen: 14-25.

In de vierde set liet Achel meteen hun sterkte zien. Ze maakten in één wip de 4-puntenkloof ongedaan: 4-4. Bij die gelijkmaker schoot ook Hasselt wakker waardoor de ploegen voor een eerste keer gingen rusten bij 7-8. Het niveau groeide naarmate de set vorderde. Na een knappe rally maakte Brepoels gelijk voor VTI Blok Hasselt: 10-10. Nogmaals gingen de ploegen met het kleinste verschil thee drinken: 15-16. De gelijke standen bleven elkaar maar opstapelen. Via 18-18 over 20-20 naar 22-22. Uiteindelijk was het Achel dat als eerste een setpunt 23-24. Hasselt toonde zich volwassen en maakte gelijk: 24-24. Na 3 setpunten voor beide teams was het uiteindelijk de underdog dat het haalde van de grootmacht: 28-26.

Avoc Achel verliest zo verrassend de finale van de beker met 3-1 waardoor de beker van Limburg 2017 in de prijzenkast van VTI Blok Hasselt beland.