23-02-2013 : D01 - Jong NOLIKO 2de provinciale dames : NOLIKO Maaseik - Hechtel-Eksel

Zaterdag 23 februari stond de thuiswedstrijd tegen Hechtel-Eksel op het programma.

In de eerste set zorgde Yannicka meteen voor een aantal sterke opslagen (7-2) die de tegenstanders niet konden controleren. Vervolgens waren er enkele foutjes aan onze kant (7-5); het was al lang duidelijk dat ons enthousiasme erg belangrijk zou zijn. Veronique maakte met haar smash meteen een einde aan de slechte receptiefout van Hechtel (9-5). Door goede opslagen en afgewerkte aanvallen stond het scorebord op 16-5 bij de tweede technische time-out. Bij 17-7 kwam de eerste rally van de wedstrijd in beeld; deze werd echter gewonnen door de bezoekersploeg. Een tipbal van Mieke bracht de wedstrijd naar 21-11. Uiteindelijk werd de eerste, vlotte set gewonnen door Noliko met 25-11.

Voor de tweede set was het belangrijk om het eigen niveau te behouden (8-3). Een opslagreeks van Goele zorgde voor 12-5 op het scorebord. Bij de tweede technische time-out was het al vlug 16-6. Sofie maakte vervolgens een mooie ace (21-7). Door een opslagfout van Hechtel was de set bijna van ons (24-8). Einde van de tweede set: 25-8.

Hechtel begon de derde set met een andere opstelling. Een goede aanval van Lene door het midden zorgde echter voor 8-4. Daarna ging het wat moeizaam aan beide kanten van het net (13-10). We herpakten ons (16-11) en vervolgens maakte Yannicka nog een mooi punt dat tot 21-11 leidde. Bij 23-12 kwam Sofie in voor een knappe jumpfloat. Hechtel kon tot slot niet op tegen het killblock van Lene (24-12). Einde van de derde set: 25-12.

Volgende week moeten we naar Achel; hoofdwedstrijd begint om 15.30u.