08-12-2012 : H08 - pre-miniemen heren A : NOLIKO Maaseik A - NOLIKO Maaseik C

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. Na een vlekkeloze competitie (geen enkele set verloren) konden we vandaag kampioen spelen tegen de ploeggenoten van Noliko C. In een eerdere confrontatie tegen de ploeg van trainer Ruben konden we na een mooie wedstrijd de overwinning al mee naar “huis” nemen. Toch was het opletten geblazen want met maar 2 verlieswedstrijden van Noliko C wisten we op voorhand al dat ook dit keer het geen makkelijke wedstrijd zou worden.

Zoals elke zaterdagochtend, trainden we ook dit keer gezamenlijk met alle preminiemen jongens. De wedstrijd was pas om half 2 dus tekende bijna iedereen present voor deze training. Ondanks dat de A-ploeg en de C-ploeg  ’s middags tegenover elkaar zouden staan, verliep de training heel gemoedelijk en werd er goed gewerkt. Dit beloofde dus voor de wedstrijd. Na een stevig middagmaal werd iedereen om 1 uur terug in de sporthal verwacht voor de opwarming. Om half 2 kon dan de wedstrijd van start gaan. De opdracht was duidelijk, er moest gewonnen worden van de C-ploeg.

De eerste set begon al direct met een 5-0 voorsprong dankzij knap opslagwerk van Sibren, Joris en Bram. Gedurende de gehele set konden we een mooie voorsprong behouden door een mooi samenspel, slimme legballen en het luid aanmoedigen van Daan en de talrijke supporters die voor deze kampioenenmatch waren komen opdagen. De set ging dan ook naar Noliko A.

In set twee waren we al snel op achtervolgen aangewezen. De schrik sloop wat in het spel aan onze kant terwijl aan de andere kant Mathijs, Tjorven en Jenthe goed samen speelden en zo de voorsprong mooi konden uitbouwen tot 3-8. Tot 19-23 konden de jongens van coach Ruben de voorsprong vasthouden maar dan sputterde ineens de motor bij hun. Joris, Sibren en Daan vochten voor ieder punt, gingen erop én erover en wonnen na een spannende eindfase de set!

Set drie was een kopie van set één. Met Bram, Daan en Sibren tussen de lijnen stond, na mooi verweer van de C-ploeg, de 3-0 op het scorebord en dus waren we dus KAMPIOEN! Voor dat we konden vieren moest er zoals altijd nog een vierde set gespeeld worden. De jongens waren in hun hoofd waarschijnlijk al aan het feesten want al snel keken we tegen een 13-21 achterstand aan. De luide aanmoedigingen van Bram op de bank en de supporters konden niet meer baten en zo stevende we af op de allereerste verliesset van dit seizoen. Toch kon dit de pret niet bederven en kon het feest helemaal beginnen! De trainer moest mee de douche in (gelukkig waren er reservekleren voorzien) en de champagne werd ontkurkt. Als kers op de taart kwamen Brecht Van Kerckhove en Bert Derkoningen nog langs om de kampioenen te feliciteren. Na een leuk partijtje bowling vertrokken we naar de Sjeiven Dörpel  voor een lekker etentje en gezellig samenzijn.
Op deze manier kunnen we het jaar, met op de eerste plaats de knappe prestatie op de bekertornooien bij de miniemen (ondanks dat dit allemaal nieuw voor hun was slaagde ze er toch in om tot bij de beste 10 bekerploegen van Limburg door te stoten) en op de tweede plaats de kampioenstitel op een mooie manier afsluiten.

Proficiat aan Sibren, Joris, Daan en Bram voor de geweldige prestatie! En ook dank aan ploegbegeleider Ilse, scheidsrechters Marc en Filip tijdens de bekertornooien en ook aan alle ouders voor de steun iedere wedstrijd en voor de mooie cadeau voor de trainer!