Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Paashaasje-over

<p>Foto Marc Mercelis</p>

“Het komt er nu op aan om ons in Waremme niet te laten verrassen”, zo waarschuwde MVP Adam Bartos na onze deugddoende 3-0 van vorige woensdag thuis tegen Lindemans Aalst.

Het bleken profetische woorden, want het jonge geweld van de Wawa’s serveerde ons complexloos in de verdrukking. Louis Laenen (21), Pierre Perin (net 20) en vooral Sam Fafchamps (23) teisterden onze achterlijn met loeiharde opslagbommen.

Tot 14-12 in de tiebreak. En toen deden onze GREENYARD-jongens een opmerkelijk paashaasje-over: een miraculeuze verrijzenis, onder meer in de hand gewerkt door een voet-redding van Vanker: 15-17.

Door onze 2-3 zege blijven we in het spoor van Knack Roeselare, dat zondagmiddag Lindemans Aalst met een gigantisch ei opzadelde: hun drie verplaatsingen op acht dagen draaiden uit op evenveel staties van een calvarie: 0 punten op 9.

Aalst zag daardoor zijn kansen op de titelfinales wegsmelten als chocolade in de zon. Vrijdag moeten wij hen gaan bekampen in hun thuishaven, maar we hoeven niet op enige naastenliefde te rekenen van Christophe Achten zijn jongens.

Zelfs zonder hun Finse aanvaller Muukkonen, die in Maaseik geblesseerd uitviel, bleken ze zondag in Roeselare allerminst aangeslagen lammetjes. Onze streekgenoot Berre Peters deed in de Aalsterse pikorde haasje-over met de Fin en kroonde zich meteen tot topscorer bij Lindemans.

Het drukke programma eist intussen overal zijn tol: Roeselare moest het tegen Aalst bolwerken zonder Seppe Rotty, die ziek in bed stak. En wij zagen in Waremme zelf Tino Hanzic na twee sets naar de kant hinken. Hopelijk is hij snel weer springlevend.

Want springen, daar komt het dezer dagen op aan. Wij zouden in de resterende vier speeldagen maar wat graag haasje-over doen met Roeselare, om ze het thuisvoordeel tijdens de titelfinales te bemachtigen.

Net zoals Waremme: dat zag zijn grinta gisteren beloond met een puntje en deed daardoor haasje-over met Menen richting plaats vijf. Menen daarentegen incasseerde een ferme klap: hun vaste pion Marin Dukic vloog zaterdag plots naar Cuneo, waar hij een contract kreeg voor de play-offs.

Van België naar Italië, de omgekeerde beweging dus van de klokken van Rome. Hopelijk horen we die volgend weekend luiden om een nieuwe Maaseikse zege te bejubelen.

 

Agenda play-offs:

Vrijdag 29 maart om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 3 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

Zaterdag 6 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 13 april om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments