Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Op weg naar herstel: strijd tegen Menen

<p>Foto Zie bijna alles</p>

Het is geleden van toen de dieren nog spraken dat we vier opeenvolgende wedstrijden verloren. En toch blijven we hoopvol. Ondanks de tegenslagen met blessures van middenmannen Fornes en Thys, die ons dwongen om Warre Vliegen zijn debuut te laten maken in het A-team, wisten onze jongens anderhalve set lang gelijke tred te houden met Roeselare in Schiervelde.

Gelukkig hebben we geen midweekopdracht, zodat we hopen om toch minstens één van onze blokkers te recupereren voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Menen.

Dat zal nodig zijn, want als de competitiestart ons één ding geleerd heeft, dan is het wel dat de liga dit jaar geen zwakke broertjes meer kent. De Waalse teams van Guibertin en Waremme hebben een flinke stap vooruit gezet, Aalst en Gent bewezen afgelopen weekend met uitzeges dat ze hun nieuwkomers met succes hebben ingepast.

Vooral de zege van Gent bij Menen viel op: coach Frank Depestele was met zijn grensploeg schitterend begonnen aan het seizoen door te gaan winnen in Roeselare. En dat ondanks de zware kruisbandblessure die zijn veelbelovende hoofdaanvaller Basil Dermaux eind augustus opliep.

Depestele verving die verrassend door de 18-jarige Eliot De Vleeschauwer, nog zo’n jong West-Vlaams talent. En met Marin Dukic (23) haalde Menen nog een klepper binnen: deze Fransman met Belgisch paspoort verdiende zijn strepen voordien bij Montpellier.

De gestopte kapitein Jelle Sinnesael werd aanvankelijk vervangen door de Kroaat Stipe Peric, maar ook die heeft al de baan moeten ruimen voor alweer een veelbelovende tiener: Jasper Verhamme (19). Genoeg jong geweld? Neen, hoor: Menen schakelde Europees het Oekraïense team van Epicenter Podolyani uit - met daarin routiniers als spelverdeler Eemi Tervaportti (ex-Roeselare), Gijs Jorna (jawel, ex-Maaseik) en de Tsjechische international Finger. MVP in de terugmatch was Mathieu Vanneste, ook pas 24. En dan hebben we spelverdeler Seppe Van Hoyweghen, servciekanon Gillles Vandecaveye en toren Arno Vandevelde nog niet vermeld.

Het wordt zaterdag dus knokken voor de punten en om zo snel mogelijk een ommekeer in de resultaten in te zetten.

Tijdens onze wedstrijd tegen Roeselare liep er ook nieuws binnen van het Europese front. Op een kwalificatietornooi voor de Champions League in het Roemeense Galati kroonde Olympiakos Piraeus zich tot groepswinnaar voor de thuisploeg.

Dat leverde beide teams een plaats op in de poulefase. De Grieken van Piraeus versierden een plaatsje in de groep van Roeselare, Arcadi uit Galati komt in onze groep terecht. Dat maakt dat we drie verplaatsingen maken naar plekken waar we ondanks ons rijke Europese verleden, nooit eerder speelden: uit Tsjechië bekampten we al Ceske Budejovice, Ostrava en Zlin, maar nooit eerder een team uit de hoofdstad Praag.

Roemenië is een blinde vlek, want in onze archieven moeten we teruggaan tot 1990 om met Baia Mare een Roemeense tegenstander terug te vinden. En tenslotte is er de Italiaanse topclub Civitanova, het vroegere Macerata. Daar waren wel al een paar maal te gast, maar nooit eerder in hun nieuwe thuisbasis.

Spannende vooruitzichten dus, maar eerst moet dus Menen voor de bijl.

 

Agenda

Zaterdag 18 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Woensdag 22 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VK Lvi PRAHA (CZE) CHL-LR1

Woensdag 29 november om 20u30 C.S. Arcada GALATI (ROU) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR2)

Zaterdag 2 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 9 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments