Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

NOLIKO Maaseik moet onderspit delven tegen de herboren Grieken

Afgelopen woensdag maakte NOLIKO Maaseik de Europese Champions League-verplaatsing naar PAOK Thessaloniki (GRE). De in het vooruitzicht gestelde heksenketel is, in tegenstelling tot andere Europese confrontaties van afgelopen midweek, deze keer uitgebleven. De Griekse supporters zorgen met hun traditionele spreek- en zangkoren voor een degelijke sfeer, maar imponeren zoals in de thuismatch 2 weken terug, deden ze allerminst.

Ook NOLIKO Maaseik kon met zijn spel niet echt imponeren. Bleke Federico Pereyra moest al na het eerste punt naar de bank wegens een opstekend griepje, en ook Tim Broshog geraakte nog niet helemaal gerecupereerd na een darminfectie. Dit dipje in de fut straalde duidelijk af op de spelers die het dan wel mochten doen.

De Cubanen bij de tegenstanders kregen alle ruimte, terwijl bij de Maaslanders het achterveld maar geen controle kreeg op de service van de Grieken. Bovendien moesten onze jongens ook de foutenduivel regelmatig in de ogen kijken, waardoor het bij momenten op een dubbel gevecht leek, één tegen de Grieken en één tegen zichzelf.

Man van de wedstrijd was met kop en schouders de Cubaan Cepeda, die maar liefst 32 punten liet optekenen. PAOK tapte duidelijk uit een ander vaatje dan 2 weken terug. Mede dank zij de trainerwissel Kalmazidis voor Jeliazkov, vochten zij als de leeuwen en mochten terecht hun eerste Europese overwinning op hun palmares schrijven bij een eindstand van 3-1.

In de andere wedstrijd in de poule C kwamen de volgende tegenstanders van NOLIKO Maaseik tegen elkaar uit: Tours VB (FRA) won in een thriller van het tot nu toe ongenaakbare Trentino Diatec (ITA). Vital Heynen leidde, zoals eens de “kleine generaal”, zijn Franse troepen naar een knappe overwinning. Simon Van de Voorde daarentegen beet met zijn team in het zand nadat hij bij het laatste punt zijn opslag uit serveerde. Trentino leidt nu in de poule met 10 punten, op twee puntjes gevolgd door Tours. NOLIKO Maaseik en Thessaloniki delen met 3 punten de laatste plaats. Voor NOLIKO Maaseik wordt het een moeilijk verhaal om Europees nog voorbij ‘Vastelaovend’ te geraken.

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments