Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Mooie loting voor de CEV Champions League

In Luxemburg is al geloot voor de CEV Champions League 2023-24. Nadat we een jaartje CEV-cup achter de rug hebben, nemen we het komende seizoen weer onze bijna vaste plaats op het hoogste niveau in, het Europese kampioenenbal.

Dankzij onze tweede plaats in de voorbije competitie en de goede resultaten van de Belgische ploegen in de voorbije campagnes, krijgen we meteen een plaats in de poulefase. De 20 uitverkoren teams worden ondergebracht in vijf poules van vier ploegen, zodat we verzekerd zijn van drie thuis- en drie uitmatchen.

De traditionele onschuldige hand koppelde ons in groep E aan de Italiaanse grootmacht Cucine Lube Civitanova, aan de Tsjechische landskampioen VK Lvi Praha en een team dat zich nog via de voorrondes moet kwalificeren (Best 2nd Ranked Team 2nd Round CLCM).

Dat lijkt een goeie lottrekking, minder zwaar dan bijvoorbeeld poule C met daarin Piacenza (ITA), Halkbank Ankara (TUR), Berlijn (GER) en Lissabon (POR).

Toch wordt het naar aloude gewoonte een zware opdracht: elke zege is er eentje om te koesteren. Winst tegen Civitanova zou een geweldige stunt zijn, want de ploeg die we twintig jaar geleden bekampten als Macerata, is vice-kampioen van Italië en heeft zich versterkt met de Turk Lagumdzija, die een paar maanden geleden met Modena de finale van Roeselare verknalde.

Voor Lvi Praha zijn we best meer dan op onze hoede. Zij kroonden zich het afgelopen seizoen tot kampioen van Tsjechië door in de finalereeks 3 zeges tegen 0 te laten optekenen tegen České Budějovice. En wat die laatste ploeg waard is, hebben we in januari zelf ondervonden. We ontsnapten er via winst in de golden set, nadat ze ons een 3-0 om de oren kletsten.

Onze laatste tegenstander komt uit de voorrondes en ook daarin vinden we sterke tegenstanders zoals het Griekse Olympiakos Piraeus, het Spaanse Guaguas Las Palmas of Arcada Galați uit Roemenië. Stuk voor stuk landskampioenen en dus prachtige affiches.

Knack Roeselare lootte in groep de winnaar van de laatste drie edities van de Champions League, het Poolse Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle, daarnaast Ziraat bank Ankara uit Turkije en ook een ploeg uit de voorronden.

De poulewedstrijden starten begin november, de precieze kalender wordt in de komende weken opgesteld.

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be