Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Jolan COX kiest voor een 7e seizoen GREENYARD Maaseik

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Terwijl de ene transfer het andere ruim voor het eind van de LOTTO Champions play-off van de daken geschreeuwd wordt, mag GREENYARD Maaseik vandaag misschien nog het luidste klaroengeschal laten weerklinken.

Inderdaad: Jolan COX heeft bijgetekend. Onze kapitein heeft gekozen voor een vijfde seizoen op rij in onze kleuren, het zevende uit zijn carrière.

De geboren Antwerpenaar (°12 juli 1991), uit Sint-Job-in-’t Goor, heeft de kloof met Limburg helemaal dicht gefietst. Als opvolger van Jelte MAAN, heeft hij niet alleen diens armband van kapitein overgenomen, maar ook geleerd om zijn aangeboren Antwerpse zelfverzekerdheid om te zetten in een ferme portie assertiviteit. Assertiviteit, net als arrogantie een woord dat begint met de A van Antwerpen.

Maar COX doet dat wel op een positieve manier, waarop hij zich almaar duidelijker heeft opgeworpen als sterkhouder van ons team en voorbeeld voor zijn ploegmaats.

Jolans eerste passage in Maaseik (2017-2019) duurde twee jaar, met als schitterende bekroning twee landstitels en de uitverkiezing tot MVP in memorabele topmatchen voor de Champions League tegen de Poolse topteams PGE GiEK Skra Bełchatów en Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle.

Die triomfen leverden hem een transfer op naar het buitenland. Jolan kwam terecht bij Nice Volley-Ball en daar ondervond hij dat je ook aan de Azurenkust zélf het mooie weer moet maken, ook al schijnt daar de zon volop.

Na een jaartje in de kelder van de Franse eerste klasse, keerde hij maar wat graag terug naar het professionalisme van Maaseik.

Ook al botste hij de voorbije jaren telkens op de suprematie van Knack Roeselare, toch heeft Jolan, samen met zijn vrouw Stefanie en zijn kinderen Oliver en Luca in onze contreien de stabiliteit gevonden die hem ook kenmerkt op het terrein.

Wij zijn ervan overtuigd dat Jolan met zevende seizoen in onze STEENGOED Arena op til, weer een stap zet om uit te groeien tot één van de monumenten van onze club. Zeker als hij er nog samen met zijn maats in slaagt om nog in deze play-offs zijn derde Maaseikse landtitel binnen te rijven.

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be