In de universiteitsstad is 1+1 geen 2

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Jawel, je kan aan de universiteit in Leuven heel wat kennis opdoen. Ook in de wiskunde in de logica. En toch is 1+1 geen 2 als we nu zondag in de Sportoase tegen VH Leuven aan de terugronde beginnen van de Champions play-offs.

Redeneer maar even mee. GREENYARD Maaseik won een paar weken geleden met 3-1 van Roeselare. Vorige zondag degradeerde Roeselare de Leuvenaars tot blozende schachtjes met een overduidelijke 0-3. Conclusie: Maaseik is véééél sterker dan VHL.

Fout geredeneerd. In volleybal gelden de wetten en axioma’s van wiskunde en logica niet. Dat hebben we in het nog jonge 2023 op Europees vlak ook al ondervonden, zowel in ons voordeel als in ons nadeel. Eerst waren er die Tsjechen, van wie we thuis met 3-1 wonnen en op verplaatsing met 3-0 verloren. Totaal 3-4 in ons nadeel. En wie kwalificeerde zich? Juist, GREENYARD Maaseik na een straffe Golden set.

Enkele weken later draaide dat scenario zich om: 3-1 verloren in Roeselare, 3-0 gewonnen thuis. Totaal 4-3 voor onze rode garde. En wie mocht zich opmaken voor een dubbele triomf in Italië? Juist: de winnaar van de Golden Set.

Coach Fulvio zal het zijn jongens wel inpeperen als ze op het terrein komen. Vanaf het eerste punt wordt het knokken tegen een team dat ons in februari het eerste en tot nog toe enige verliespunt aansmeerde in deze tweede competitieronde.

Met 1-2 dreigde toen zelfs een thuisnederlaag. Gelukkig wendden onze jongens de nederlaag af, net zoals ze vorige week bij Caruur Gent ook in extremis een tiebreak konden vermijden.

Ook nu weer is de opdracht duidelijk: winnen en de volle buit pakken om de leidersplaats vast te houden ten koste van Roeselare.

Oude rotten Matthias Valkiers en Hendrik Tuerlinckx, aangevuld met een trio van Peetersen zullen het ons niet makkelijk maken.
Twee van die Peters’en, die met enkele ‘e’, zijn Limburgers in Leuvense loondienst, wij kunnen rekenen op één Leuvenaar in Limburgse outfit: Ferre Reggers. Hopelijk trakteert hij ons op een nieuwe knalprestatie in zijn geboortestad.

 

Agenda play-offs

Zondag 2 april, 18u00 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Vrijdag 7 april, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 12 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zondag 16 april, 16u00 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 22 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments