Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Gedeelde 2de plaats in de Ethias League na winst tegen Menen

NOLIKO Maaseik heeft afgelopen zaterdag een belangrijke stap gezet naar consolidatie binnen de top 3 van de landelijke competitie. Door zege tegen Prefaxis Menen en verlies van Knack Roeselare tegen Volley Asse-Lennik in hun eigen Schierveldetempel, delen de Maaslanders nu plaats 2 met de mannen uit de Rodenbachstad. De Pajotten staan nu autoritair alleen aan de leiding.

De 3-0 uitslag laat nochtans niet vermoeden dat hier een doorwrochte wedstrijd aan vooraf ging. Maar de thuisploeg kon zijn koelbloedigheid op de cruciale momenten bewaren en zich in set 3 tijdig herpakken na een 15-19-achterstand. Voor het wedstrijdverslag verwijzen we naar hier. De Knapkoekers hebben de ontgoocheling van Thessaloniki blijkbaar goed verteerd en lijken daardoor klaar voor de de laatste confrontatie van dit jaar.

In de tribune ontwaardden we zowaar een icoon in het volleybal. De Nederlander Richard Schuil speelde in Maaseik tijdens het seizoen 1996-1997 en 2000-2001. Beide jaren met Richard werden we landskampioen, bekerwinnaaren haalden we een Europacupfinale.

In het Olympische jaar 1996 (Atlanta) maakte hij deel uit van de gouden Nederlandse generatie die de gouden medaille mee naar huis bracht.

Schuil verkaste, ondanks een spandoekcampagne van de supporters, naar Italië. Vervolgens maakte hij deel uit van de kern van het team van Oranje tijdens de Olympische Spelen van Sydney (2000, 5de) en Athene (2004, 9de). Daarna hing hij zijn zaalschoenen aan de haak en maakte furore op blote voeten in het zand. Samen met zijn beachpartner Reinder Nummerdor werd hij 5de in Peking en viel hij net naast het podium in Londen. In 2014 stopte zijn carrière na de Nationale kampioenschappen in Schevingen. Vele supporters maakten van de gelegenheid gebruik hem even de hand te schudden.

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be