Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Carnavalsclash ter ere van Mathy en Mathi

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Acht dagen geleden konden onze spelers de Halfvastenstoet in Maaseik helaas niet bijwonen. Hun sportieve plicht riep hen naar Leuven en daar staken ze een dikke pluim op hun carnavalshoed: winst met 1-3, gevolgd door een 3-0 thuis tegen Menen.

Hoe belangrijk die uitzege bij VHL was, bleek gisteren: directe concurrent Lindemans Aalst ging verliezen bij datzelfde Leuven met 3-1. Welnu, wie naar een nationale tv-zender kijkt, krijgt automatisch de indruk dat in ons land geen enkele carnavalstoet aan Aalst kan tippen.

Toch hoeft Maaseik ook dat vlak niet onder te doen. En we gunnen de Ajuinen hun Voil Jeanetten. Een ‘voil jeanet’ is immers een arme luis die uit de bol gaat in vrouwenkleren bij gebrek aan eigen schone kleren.

Lees er dan maar eens de legende van ons Heilig Wammes op na: een arme luis mocht de stad Maaseik niet in en bleef buiten de stadspoorten slapen. ’s Ochtends glipte hij wel binnen, maar vergat daarbij zijn ‘Wammes’ ofte wambuis, een gewatteerd onderkleed. Weinig verschil met Aalst, niet?

Voeg daar nog eens aan toe dat Aalst carnaval sinds 1960 eindigt met een popverbranding, een traditie die in het Maasland al langer bestaat met de verbranding van Malbroek.

Mooie vergelijkingen, mooie legendes uit het verleden…

Maar wat nu komt qua vergelijking stamt uit 2024, en ze doet onze haren ten berge rijzen.

Zoals Maaseik dit jaar ‘Prins Bert VIII’ ziet schitteren, zo heet die van Aalst ‘Prins Vincent’. Begin februari stelde hij in zijn thuisstad zijn prinsenkostuum voor en dat is gemaakt in… Maaseik. Prins Vincent heeft er een paar heel persoonlijke verwijzingen laten op aanbrengen. Zijn pas overleden grootmoeder kreeg er een speciaal plaatsje op. En die oma heette… u houdt het niet voor mogelijk… Mathy!

Ter ere van onze eigen Mathi, monument als erevoorzitter, en voormalig Maaseiks Prins Carnaval rest er ons daarom woensdag maar één keus: in dit rechtsreeks carnavalsduel ter ere van Mathy en Mathi moeten we als winnaars en feestvierders van het veld stappen.

Een zege betekent ook een reuzestap naar de titelfinales.

Een ding mogen we daarbij niet vergeten: ook volgende zondag moet er gewonnen worden, ditmaal in Waremme. Daar hebben ze geen Prins Vincent, maar een President Vincent: clubvoorzitter Vincent Perin met name, de vader van onze Martin Perin en hun Pierre Perin. In Waremme vieren we zondag dus Perins Carnaval.

Overleden oma krijgt speciale plaats op kostuum van Prins Vincent - TVOOST

 

Agenda play-offs:

Woensdag 20 maart om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zondag 24 maart om 14u00 Waremme Volley - VC GREENYARD Maaseik

Vrijdag 29 maart om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 3 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

Zaterdag 6 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 13 april om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments