Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Alles op alles om de tiebreak te vermijden!

<p>Foto Zie bijna alles</p>

De spanning stijgt, de eindspurt nadert met rasse schreden. GREENYARD Maaseik maakte er bij Lindemans AALST een hele goede vrijdag van met een schoolvoorbeeld van wat we hier vorige week paashaasje-over noemden.

In set twee wipte ons team met een straffe eindspurt van 19-14 naar 25-27 en een 0-2 bonus. De derde set werd een formaliteit, want Lindemans kraakte compleet.

Door die 0-3-zege en het puntverlies van Knack Roeselare bij Haasrode Leuven, staan we weer op gelijke hoogte van de West-Vlamingen. Met nog drie wedstrijden te gaan in deze LOTTO Champions play-off wordt de strijd voor het thuisvoordeel in de titelfinales er alleen maar boeiender op.

Zeker omdat we deze week twee cruciale duels mogen afwerken in onze eigen STEENGOED Arena: woensdag tegen Haasrode Leuven, zaterdag tegen de grote blauwe rivaal.

Het wordt dus een kwestie van buigen, barsten of breken. En liefst niet van tiebreaken… We verklaren ons nader.

De Knackies uit Roeselare excelleren dit seizoen op Belgische bodem in die beslissende vijfde set naar 15 punten. In de reguliere competitie speelden ze vier tiebreaks. Daarvan wonnen ze er… vier. In de LOTTO Champions play-off speelden ze er ook al vier. Daarvan wonnen ze er… vier. Acht op acht dus. Heel sterk.

Vreemd genoeg slaagden ze niet in dat huzarenstukje in de Champions League. Op het grote internationale toneel dwongen ze dit seizoen gerenommeerde tegenstanders als Halkbank Ankara en Jastrzebski tot een tiebreak. In liefst drie wedstrijden. Van die drie tiebreaks wonnen ze er… nul.

Maar in eigen land ondervonden alle tegenstanders dus hoe taai Knack te breken valt in een vijfde set. Vooral Haasrode Leuven hield er een kater aan over. Viermaal probeerde Hendrik Tuerlinckx de code van zijn voormalige ploeg te breken, viermaal beet hij er zijn tanden op stuk. Viermaal verloor Haasrode Leuven met 2-3 van Knack.

En hoe deden onze jongens het dit seizoen in de tiebreaks? We speelden er dit seizoen drie. Pas twee weken geleden snoepten we in extremis de zege weg voor de neus van de thuisploeg in Waremme. Maar de twee andere verloren we. Jawel, tegen Haarode Leuven thuis in november en onlangs nog in Roeselare. Exact onze beide tegenstanders van deze week. We zetten dus best alles op alles om een tiebreak te vermijden.

 

Agenda LOTTO Champions play-off:

Woensdag 3 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Haasrode Leuven

Zaterdag 6 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 13 april om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

EVENTUELE FINALES LOTTO Volley League, best of 5

Donderdag 18 april

Zaterdag 20 april

Dinsdag 23 april

Donderdag 25 april

Zondag 28 april

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be