B-ploeg moet in tie-break meerdere erkennen in Namen

VC GREENYARD MAASEIK B - NAMUR VOLLEY: 2-3 (21/25, 25/19, 30/28, 22/25, 8/15)

De B-ploeg van VC GREENYARD Maaseik was in vorm de afgelopen weken, met 6 overwinningen op rij als gevolg. De heren van Namen waren uitdager van dienst om aan die goede reeks een einde te maken.

In set 1 bleken de bezoekers sterker voor de dag te komen dan verwacht. Het scoreverloop verliep zo goed als gelijkopgaand waardoor het in “money time” pas echt warm werd. Namen schakelde een versnelling hoger en won met 21-25.

De Maaseikenaren waren gebeten door het rare slot van de eerste set, en startten een stuk agressiever. Al iets vroeger in de set kon er een kloofje gemaakt worden na enkele goede opslagbeurten, 25-19 en de bordjes hingen weer gelijk.

De gelijke stand vertaalde zich ook naar het spel. Beide teams deden er alles aan om niet te verliezen, geen enkel punt werd gratis weggegeven, niet altijd met hoogstand spel. Op het einde leken de bezoekers bij 21-24 de set binnen te halen maar niets was minder waar. Het publiek voelde net als de spelers dat er meer in zat en zo werden de rollen nog omgedraaid door de roodhemden: 30-28 en een 2-1 voorsprong!

De extase van set 3 werd snel vertaald naar nuchterheid toen de bezoekers zowat elke bal van de grond haalde. De thuisploeg kreeg het moeilijk en uiteindelijk trokken de Namenaren het laken naar zich toe en moest er een beslissende 5de set gespeeld worden.

De “fighting spirit” bij de thuisploeg leek even zoek, en zo stond het plots 4-8 bij de kantwissel. Een kloof die niet meer ongedaan gemaakt kon worden waardoor: 8-15 en 2-3 was het verdict.

Het eerste verlies in vijf wedstrijden voor de B-ploeg, met nog steeds een hoge klassering in het klassement. Volgende week wacht de verplaatsing naar Herstal, 3de in de stand.