U19 spelen de Belgische finales in Bastogne en worden mooi tweede !

Na een vroeg vertrek zijn we ruim op tijd in Bastogne. Hier en daar een geschutskoepel onderweg gezien. Een voorteken voor harde maar sportieve strijd op het veld ? Onze jongens treden onder leiding van John aan tegen Mendo Booischot, BW Nivelles en Axis Shanks Guibertin.

Na de eerste wedstrijd tussen de twee Waalse ploegen ( die overigens na een dikke driesetter gewonnen werd door Nivelles met 2-1 ) moeten onze jongens direct in de arena tegen Mendo Booischot. Ons Ann (Neyens) doet dienst als markeerder...

We starten niet goed, Mendo staat snel 1/5 voor en Maaseik neemt zijn eerste time out. Het baat niet, de enige punten tot nog toe zijn opslagmissers van Mendo, 3/11, en tweede TO voor Maaseik. Het grootste probleem is de beperkte ruimte achter het plein (1,5m) waardoor we geen opslagdruk kunnen zetten. Mendo kan duidelijk beter om met die beperking, 6/14. Met nog twee wissels als laatste poging. Het mag voor deze set niet baten, en de scheidsrechters lijken ook niet heel zuiver te fluiten, 12/25 voor Mendo ( op die setwinst voor Mendo valt niets af te dingen). Set 2 krijgt John direct rood/geel, dus is de wedstrijd al direct gedaan. Top scheidsrechters, helaas... Onze jongens zijn nu op zichzelf aangewezen, trekken gelukkig hun plan, 5/7. Mendo blijft echter doorstoten. Weer een twijfelachtige beslissing, en geel voor Bram Neel omdat hij om uitleg vraagt... 7/13. Maar de jongens blijven vechten 12/15. Bij 13/18 een tweede TO voor Maaseik, de jongens gaan rond John staan op de strafstoel, en de tweede scheids wil, maar kan niet ingrijpen, omdat de beperkte ruimte van de zaal dat niet toe laat. 15/25 en terechte winst voor Mendo met 0-2, maar het arbitrair kader... tsss.

Tweede wedstrijd tegen Guibertin, helaas met de hoofdscheidsrechter nu als assistent. Nu staan we direct beter op het veld, bij 3/1 neemt Guibertin al een TO. We lopen verder uit, 7/3. Dan stapelen wij de fouten weer op, en komt Guibertin terug, 7/7. Het blijft verder gelijk op gaan, bij 14/13 een wissel aan de opslag voor Guibertin, maar goed opgelost door Maaseik. 19/17, na enkele punten van Guibertin neemt John een TO. Bij 22/18 Bert in aan de opslag voor Bram N, en puntje. Een ace en bij 18/24 eerste setbal voor Maaseik, maar niet verzilverd. De derde setbal is raak, 20/25. Nu set 2, hopelijk zonder kartonnetjes. Deze keer starten de teams even sterk, 4/4, dan creëren we een kloofje en bij 7/4 een eerste TO voor Guibertin. 12/10, TO voor Maaseik na enkele foutjes, even de ploeg terug op orde zetten denkt John, en volgend puntje voor Maaseik. Dan wordt het spel effe stil gelegd om dat Milo een klein ongevaarlijk krasje heeft waar zelfs geen bloed uit komt, volgende punt toch voor Maaseik en bij 17/11 een TO voor Guibertin. 22/16, de kloof blijft stabiel, Bert aan de opslag voor Milo, we maken een punt, maar Guibertin komt weer opzetten, 22/19, TO Maaseik. Matchbal bij 24/21, lukt niet, maar de tweede is raak. Maaseik wint met 2-0.

Derde en laatste wedstrijd tegen BW Nivelles. Nijvel neemt de betere start, onze foutenlast loop te hoog op, 6/9. We krijgen deze niet onder controle, en bij 9/15 een eerste TO voor Maaseik. Brengt niet de gehoopte verbetering, de kloof is nog steeds groot, maar we knabbelen, en bij 15/18 neemt Nijvel een TO. Toch zijn de twee volgende punten voor Maaseik, 17/18. Weer enkele beslissingen van de scheidsrechter (uit de eerste match) en Maaseik 17/20 achter, tweede TO dan maar. Na een dubbele wissel van Maaseik neemt Nijvel de tweede TO bij 20/23. Nijvel gaat door en verzilvert de derde setbal, 22/25. Set 2 gaan beide ploegen in het begin gelijk op. Maaseik is de eerste die door kan duwen, 6/3, en TO voor Nijvel. Maaseik onder stoom ? 12/4 en tweede TO voor Nijvel, daarna kruipen ze steeds dichter naar Maaseik toe. 13/11, TO Maaseik. We geraken niet verder los, maken we een kloofje, komt Nijvel weer terug, 18/15. Plots gaat ons spel veel beter, en setbal bij 24/17. Eentje kan Nijvel nog vermijden, maar bij 25/18 gaan we naar een tie-break. Set drie start Maaseik goed, 3/1, maar dan weer enkele foutjes en terug gelijk. Het gaat op en neer, we spelen niet constant, bij 6/3 TO voor Nijvel. Bij een 8/3 stand wisselen we van kant. Maaseik onder stoom, 11/3. 12/6 en een TO voor Maaseik na een klein dipje. Eindelijk, 14/7, matchbal en een TO voor Nijvel. Dan neemt John ook maar een TO ... Een vette ace van Liam, en 2-1 voor Maaseik ! 15/7 en 2-1 !

De tweede plaats in België, een mooie afsluiter van het seizoen. DIKKE PROFICIAT SPELERS EN COACH !!!

Volledige rangschikking :

     1. Mendo Booischot

     2. NOLIKO Maaseik

     3. BW Nivelles

     4. Axis Shanks Guibertin

Ons team onder leiding van John:

     Bram N., Joran, Warre, Milo, Bert, Tobren, Bram F, Cedric, Toon, Jef, Liam, Wout.

Markeerder, Ann Neyens.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments