Zonder spelen naar de volgende ronde …

<p>Foto Dick Demey</p>

In een competitie kan je (tot op zekere hoogte) wedstrijden afgelasten en nieuwe datums prikken om ze later alsnog te spelen, desnoods pas in januari of februari. In een beker- of tornooiformule kan dat uiteraard niet: de datum van de volgende ronde staat al vast, the show must go on, en de volgende tegenstander staat al te wachten …

Het Franse Chaumont geraakte de voorbije week dus niet in Maaseik voor de heenwedstrijd in de 16e finales van de CEV Cup. COVID-19, weet je wel. De CEV besliste daarop dat Maaseik deze wedstrijd met 3-0 (forfait) wint. Maar ook de terugwedstrijd, komende week in Chaumont, blijkt niet haalbaar te zijn voor onze tegenstander.

Een pijnlijke beslissing drong zich op voor de CEV, maar à la guerre comme à la guerre: er is geen alternatief. De CEV annuleert noodgedwongen de wedstrijd Chaumont-Maaseik van komende week en stuurt GREENYARD Maaseik naar de volgende ronde zonder ervoor te moeten knokken. Zo valt er weinig lol en eer te rapen, maar we kunnen er evenmin om janken.

De CEV heeft in één moeite ook de formule van de komende rondes aangepast aan de huidige omstandigheden. Midden december worden 'ergens', op één locatie, twéé achtste finales gespeeld (Maaseik tegen ploeg x; ploeg y tegen ploeg z). Een dag (of twee) erna spelen de winnaars van die twee wedstrijden op diezelfde locatie meteen hun kwartfinale van de CEV Cup.

GREENYARD Maaseik zal zijn kandidatuur indienen voor de organisatie van deze volgende ronde(s) in de STEENGOED Arena. Duimen maar. En intussen er alles aan doen om het boze beestje buiten te blijven houden.

Blijf onze updates volgen: we melden zo spoedig mogelijk waar, wanneer en tegen wie, én … eventuele nieuwe ontwikkelingen en/of verrassingen. Het regent momenteel immers forfaits en afzeggingen: wie weet worden in december de achtste finales gewoon overgeslagen? De dag van vandaag kan je niets meer uitsluiten. (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be