Zie ginds komt … een gevaarlijk Menen

<p>Foto ZUPP</p>

Volgende week verblijft ons team een paar dagen op de Canarische eilanden. Genieten van zon, zee en nog zo'n paar dingetjes, die gelukzakken, maar toch vooral focus op Europees volleybal. Daarover later meer, want zaterdagavond staat eerst nog een fameuze aperitiefhap op het menu.

Zaterdagavond krijgen we dus Decospan Menen op bezoek. Menen is al sinds mensenheugenis – en zeker in eigen huis – een kwaaie klant voor om het even wie. Vorig seizoen kreeg kersvers trainer Frank Depestele zijn sterk verjongd team niet meteen op de sporen, maar tegen money time (de kwalificatiewedstrijden voor de play-offs) stond de 'hel' nog eens als vanouds in lichterlaaie: dat hebben we toen mogen uitzweten!

Dat was vorig seizoen. Maar hoewel de huidige reguliere competitie al voorbij halfweg is, valt er nauwelijks een zinnige uitspraak te doen over Menen: terwijl de meeste teams al 8 of 9 wedstrijden afgewerkt hebben, staat de teller bij Menen nog maar op 6. We noteren 'moeizame' overwinningen met 3-2 én ze hebben nog niet moeten aantreden tegen de twee gevestigde koplopers. Zo krijg je automatisch de neiging om een en ander wat af te zwakken … Fout! Feit is dat ze op de openingsdag met een gehavende ploeg zijn gaan winnen in Aalst én … dat ze tot nu nog altijd slechts één keer verloren hebben!

In de statistiekjes van de EuroMillions Volley League pronkt hun nieuwe opposite Lapkov op kop, en bij de blockcijfers vinden we Sinnesael en Colson op 1 en 4. (Zeker, ze hebben nog niet tegen de toppers gespeeld, en daarom is een korreltje zout welkom, maar toch …) En tot slot beschikt ook Menen over zijn roedel veelbelovende 'jonge wolven' van wie we het laatste nog niet hebben gezien.

In normale tijden zou ik onze supporters oproepen om hun GREENYARD Maaseik massaal te komen steunen, maar ja ... Dan maar met z'n allen naar de livestream: ik verwed er iets op dat er vuurwerk te zien zal zijn. Duimen mag/moet! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream

Agenda

Zaterdag 12 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Dinsdag 15 december, 17u00 SK Ankara (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (1/8 CEV)

Donderdag 17 december, 20u00 ??? - VC GREENYARD Maaseik (eventueel 1/4 CEV)

Woensdag 23 december, 19u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments