Zaterdag naar Haasrode-Leuven: last but – definitely – not least!

<p>Foto ZUPP</p>

De Europese kwalificatie is een feit, en de uitwedstrijd in de achtste finales van de CEV-cup staat nog déze maand gepland. Daarover later meer.

Onze spelers snakken naar een dagje rust, maar vóór ze heel even mogen bekomen van negen wedstrijden in vier weken, wacht nog een moeilijke, zware, gevaarlijke laatste opdracht in Haasrode-Leuven. Géén piece of cake, wél een pièce de résistance.

Coach Kris Eyckmans van Haasrode-Leuven kon al zijn kernspelers van vorig seizoen bijeenhouden, en nu die allemaal fit en speelklaar zijn, is dat zonder meer een heel ‘dikke’ ploeg met een mooie en energieke mix van vrij jong tot heel jong talent, ingetoomd en bijgestuurd door het o zo ervaren skippersduo Tuerlinckx-Valkiers. Dit Haasrode-Leuven ambieert – terecht – top-4 en ja hoor: het staat daar voorlopig al gepositioneerd, vlak achter ons.

In de voorbije vijf speeldagen rekende het team eenvoudig af met Achel (3-0) en Guibertin (0-3), incasseerde het tussendoor een 3-0 van Roeselare en een 0-3 van Gent, en revancheerde het zich met een 3-2 tegen Aalst voor de bekeruitschakeling een week eerder.

Door die bekeruitschakeling en doordat de Brabanders (met een volledig Belgisch team, ook dát mag wel eens vermeld worden) dit seizoen geen Europees programma afwerken, hebben zij in heel november nog maar twee wedstrijden gespeeld, terwijl GREENYARD Maaseik gisteren zijn vijfde op vijftien dagen afwerkte. Qua frisheid en gretigheid kan dat een serieus verschil maken.

“Maaseik blijft een grote droom”, liet Berre Peters een maand geleden nog optekenen in de Belangrijkste krant van Limburg. Reken maar dat hij zaterdag met Haasrode-Leuven een knalprestatie wil afleveren om ‘die van Maaseik’ nogmaals te tonen wat hij in zijn mars heeft.

Bovendien heeft ook coach Eyckmans uiteraard vastgesteld dat ons nieuwe team zowel tegen Gent als tegen Knack, in Zagreb én tegen Waremme telkens een minuutje of tien helemaal de draad kwijt was. Hoog tijd voor GREENYARD Maaseik om komaf te maken met die kwalijke kink in de kabel omstreeks moneytime. Zaterdag in Haasrode-Leuven, opnieuw tegen een team dat al anderhalf jaar gerodeerd is, is het juiste moment daarvoor. (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 19 november, 20u30 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik
Woensdag 30 november, 20u30 Lindaren Volley Amriswil (SUI) - VC GREENYARD Maaseik (1/8 CEV)
Zaterdag 3 december, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BvB)
Woensdag 7 december, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik
Zaterdag 10 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin
Woensdag 14 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindaren Volley Amriswil (SUI) (1/8 CEV)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be