Zaterdag komt leider Aalst op bezoek…

Zaterdagavond spelen we in de STEENGOED Arena de laatste officiële wedstrijd van 2019. Nog één keer die mouwen opstropen, want het wordt zeker niet de gemakkelijkste match van het jaar! Iedereen heeft het altijd over de prestaties van Knack Roeselare en van GREENYARD Maaseik, maar een ietsje in de schaduw van die twee werkt Lindemans Aalst intussen al maanden stiekem en ijverig aan een ambitieus plan.

Cijfers zeggen niet alles, maar toch: Aalst staat momenteel op kop met één verliesmatch (in Roeselare) en voor het overige amper één verliessetje. Verder werd de bekerfinale veiliggesteld, al ging dat niet zonder slag of stoot. Coach Johan Devoghel vond de verrassende thuisnederlaag in de halve finale (tegen Haasrode-Leuven) allicht een nuttige wake-upcall: het mag ook niet allemaal té gemakkelijk lopen… En ook Europees draait alles daar tot nu op wieltjes.

Zaterdag wordt het tijd om écht kleur te bekennen. Hoe sterk is dit Aalst? Héél sterk, je mag gerust zijn. Aalst, dat is 'onze' Simon Van de Voorde die op zijn middenpositie in balans ligt met de twee Nederlandse 'Lange Mannen' Wiltenburg en Smit; dat zijn twee beloftevolle set-ups Seppe Van Hoyweghen en Markkus Keel; dat is Red Dragon Tim Verstraete op de libero; voor de opposite de beresterke Jeroen Oprins en Samuli Kaislasolo (die als Fins international uiteraard wil uitblinken tegenover zijn coach Joel Banks); en tot slot good old Gertjan Claes én drie straffe Polen Gorski, Staszewski en Rybicki op de hoek. Om keuzestress te krijgen, nietwaar Johan Devoghel?

En hoe fit (fysiek én mentaal) is ons eigen team nog na de voorbije slopende weken? Het is beslist geen cadeau om zo snel na die zware Poolse trip dit gretige Aalst te moeten bekampen… Onze technische staf doet er alles aan om onze spelers zo goed mogelijk op te lappen en klaar te stomen voor deze laatste wedstrijd, maar mijn kleine pink zegt me dat ons team zaterdagavond meer dan ooit de steun van Sterk Es Eik en de rest van de tribune kan gebruiken. Kwestie van met een goed gevoel de winterstop in te gaan! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 21 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 18 januari, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Vrijdag 24 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Woensdag 29 januari, 16u00 Zenit KAZAN (RUS) - VC GREENYARD Maaseik (CHL)

Zaterdag 1 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Volley Gent

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments